И да похапнем ... Брауни с череши

Продукти:
90г тъмен шоколад
90г масло
2 яйца
120г захар /за предпочитане кафява/
70г брашно
ванилия
щипка сол

почистени от костилките череши /може да замените с малини, ягоди или друг плод/

Пресейте брашното и солта.
Разтопете шоколада и маслото на водна баня или в микровълнова. Разбъркайте да се смесят добре. Оставете да се охладят. 
В отделен съд разбийте на крем яйцата и захарта. Много внимателно, на тънка струйка добавете шоколада като разбърквайте с дървена или силиконова бъркалка.
Прибавете сухите съставки и продължете с разбъркването, като внимавате да се запази обема на сместта.
Разпределете в подходяща тава, покрита с хартия за печене. Разполовете черешите и подредете върху брауни сместа. Печете в загряла на 180 градуса фурна за около 20 мин. или до готовност. 
Рецептата е от тук

Коментари

Публикуване на коментар