90г тъмен шоколад
90г масло
2 яйца
120г захар /за предпочитане кафява/
70г брашно
ванилия
щипка сол
почистени от костилките череши /може да замените с малини, ягоди или друг плод/
Пресейте брашното и солта.
Разтопете шоколада и маслото на водна баня или в микровълнова. Разбъркайте да се смесят добре. Оставете да се охладят.
В отделен съд разбийте на крем яйцата и захарта. Много внимателно, на тънка струйка добавете шоколада като разбърквайте с дървена или силиконова бъркалка.
Прибавете сухите съставки и продължете с разбъркването, като внимавате да се запази обема на сместта.
Разпределете в подходяща тава, покрита с хартия за печене. Разполовете черешите и подредете върху брауни сместа. Печете в загряла на 180 градуса фурна за около 20 мин. или до готовност.
Рецептата е от тук.
Че кой не обича брауни:)
ОтговорИзтриване