И да похапнем ... Кейк с ябълки, банани и орехи

Продукти:
1ч.ч. смлени орехи
1 ч.ч. общо настъргани ябълки и пюриран банан 
2 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
2 с.л. с връх кисело мляко
1 2/3 ч.ч. брашно за кекс /или 1 2/3 бяло брашно + 1 бакпулвер/
1/2 ч.л. канела 
малко ванилия
Разбийте добре яйцата и захарта до пухкав крем. Прибавете олиото и киселото мляко и разбъркайте. Пресейте брашното и изсипете при яйчната смес заедно с канелата и ванилията. Разбъркайте с помощта на силиконова или дървена бъркалка, като се стремите да запазите обема на яйцата. Накрая прибавете смлените орехи и плодовете. 
Полученото кексово тесто разпределете в правоъгълна фирма за кекс, покрита с хартия за печене. Печете 10 мин. в загряла на 200 градуса фурна, след което намалете фурната на 180 градуса и печете до готовност.
Ароматен и вкусен кейк от моето детство. Опитайте!

Коментари