събота, 23 септември 2017 г.

И да похапнем ... Обикновен кекс

Продукти:
3 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. с връх кисело мляко
2ч.ч. брашно
1 бакпулвер /10г/
1с.л натурално какао
2с.л. какао Нескуик
ванилия /портокалови или лимонови корички/
Пресейте брашното с бакпулвера. Разбийте добре с миксер захарта и яйцата. Към тях прибавете олиото и киселото мляко. Отново разбийте. Добавете брашното и бакпулвера като внимателно разбърквате вече със силиконова или дървена бъркалка така, че да запазите пухкавостта на сместа. Ароматизирайте с ванилия, портокалови или лимонови корички, според вкуса и предпочитанията ви. Отделете около 1ч.ч. от сместа, която оцветете с какаото. 
Покрийте с хартия за печене правоъгълна форма за кекс. В нея разпределете половината от светлата смес, върху нея тъмната и накрая покрийте всичко с останалата светла смес. С помощта на дървено шишче направете няколко кръгови движения в сместа, така че да се получи мраморен ефект.
Печете кекса в загряла на 200 градуса фурна за 10 мин., след това намалете фурната на 170 градуса и печете до готовност.
Да ви е сладко!

2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...