И да похапнем ... Бишкотена торта

Продукти:
200г двуцвени бишкоти
около 350мл прясно мляко
2с.л. ароматен алкохол /аз използвах този/
250г рикота
200мл. течна сладкарска сметана
1ч.ч. с връх пресни ягоди, предварително поръсени със захар на вкус
кокосови стърготини за поръсване

Около 2 ч.ч. ягоди се измиват добре и се поръсват със захар на вкус. Покриват се и се оставят да престоят една нощ в хладилника. От тях отделете една чаена чаша за крема, а останалите си ги хапнете с кеф ☺.
Разбийте сметаната до твърди връхчета. Отцедете ягодите от сиропа и ги пасирайте. Смесете пасираните ягоди с рикотата. Прибавете разбитата сметана и разбъркайте. Опитайте на вкус и ако е нужно добавете 3-4 с.л. захар. Разбийте до пухкав крем.
Смесете прясното мляко с ягодовия сироп и алкохола. Топете бишкотите в него.
В подходящ съд редете бишкоти, които птредварително сте потопили в сиропа. Покрийте ги с половината количество крем. Отново ред бишкоти. Завършете с крем и поръсете с кокосиви стърготини.
Чудесен, лесен за приготвяне, лек и вкусен десерт. Опитайте!




Коментари