И да похапнем ... Чийзкейк брауни с череши /вариант 2/

В блога вече имам рецепта на чийзкейк брауни с череши, който е много вкусен десерт и се изяжда до последната трохичка. Наскоро пробвах рецептата на Ирина Купенска, като малините замених с череши. Получи се наистина чудесно. Брауни и чийзкейк; шоколад, масло, крема сирене и плодове са една от най-добрите комбинации, а и мой любим десерт, насладете му се и вие.
Продукти:
за браунито:
125г масло
125г тъмен шоколад /или 90г тъмен и 35г млечен/
100г бяла захар
70г кафява
2 яйца
80г брашно
20г какао
ванилия
щипка сол

за чийз слоя:
225г крем сирене
1 яйце
50г захар
50г брашно
1ч.л. портокалова прах или 1с.л. настъргана портокалова кора
няколко капки розова сладкарска боя
около 25 броя череши

Стопете маслото и шоколада на водна баня или в микровълнова фурна, като непрекъснато разбърквате до хомогенна смес. Към нея прибавете двата вида захар и едното яйце. Разбъркайте, добавете и другото яйце и отново разбъркайте. Ароматизирайте с ванилия. 
Пресейте брашното, какаото и солта. Прибавете ги при шоколадовата смес и внимателно разбъркайте да се смесят продуктите. Разпределете в подходяща тавичка, предварително покрита с хартия за печене.
За чийз слоя разбийте крем сиренето, захарта и яйцето. Пресейте брашното и заедно с портокаловата кора прибавете към кремообразната смес. Оцветете с боята до приятен розов цвят. Така получения чийз крем разпределете върху брауни слоя и с клечка за зъби или дървено шишче направете мраморен ефект. 
Върху така получения блат подредете черешите и леко притеснете, да потънат в сместа. 
Печете в загряла на 190-200 градуса фурна за 40 мин. или до готовност.
Да ви е сладко!

Коментари