И да похапнем ... Шоколадови френски макарони с пълнеж от бял шоколад


Продукти:
90г белтъци, престояли в хладилника поне 48 часа, в добре затворен съд
щипка сол
40г кристална захар
200г пудра захар /- 2с.л./
110г бадемово брашно
2с.л. какао

Разбийте белтъците със солта до образуване на пяна. Добавете кристалната захар на 2 пъти като не спирате да разбивате. Трябва да се получи лъскав и твърд крем. От количеството пудра захар махнете 2с.л. пресейте заедно с бадемовото брашно и какаото.  Прибавете ги при белтъците на три пъти като вече разбърквате със силиконова бъркалка до пълното им смесване.
Подгответе си голяма тава, покрийте я с хартия за печене. Шприцовайте с пош, с кръгъл накрайник макароните, на разстояние едно от друго. Леко тупнете тавата в кухненския плот няколко пъти, за да излязат мехурчетата въздух. Оставете ги на стайна температура за 40-50 мин. да хванат твърда коричка. Печете ги в загряла на 150 градуса фурна около 15 - 16 мин. Оставете напълно да се охладят.

за крема:
120мл. течна сметана
100г бял шоколад 
2с.л. масло
розова сладкарска боя

Кипнете сметаната. Прибавете шоколада и маслото и бъркайте докато шоколада се стопи и сместа стане хомогенна. Покрийте купата с найлоново фолио и оставете в хладилник да се охлади. Охладената шоколадово сметанова смес оцветете с боята и разбийте с миксер до пухкав крем. Слепете макароните с крема и оставете едно денонощие да престоят в хладилник.
Една част от макароните слепих с крем и сладко от ягоди, като крема шприцовах по края, а сладкото сложих в средата.
Да ви е сладко!
Рецептата за макароните е от тук, винаги с отличен резултат. 

Коментари

  1. Ох, един път правих и нищо е се получи, ама така изкушаваш ти пак да се наканя...Какво бадемово брашно купуваш, Дианка?

    ОтговорИзтриване
  2. Веси моя първи опит беше плачевен :), но със всеки следващ се получаваха все по-добре. Това е любимия ми десерт. Бадемовото брашно си купувам от Лидъл. Харесва ми като качество и цена.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар