И да похапнем ... Соленки с крема сирене и пълнеж

Соленките с крема сирене са любимите ми соленки. Винаги се получават без забележки и никога не са достатъчни :). Задължително е приготвянето на двойна доза. За приготвянето на днешната рецепта използвах тестото от тук и си поиграх с плънката. Резултата е нещо фантастично. Много крехки и вкусни дребни соленки, които задоволяват всеки каприз.

Продукти:
за тестото:
80г масло 
45г мас
125г крема сирене
200г брашно
1/2ч.л. самардала
1 белтък
сусам за поръсване


за пълнежа:
100г ситно смлени орехови ядки
100г настъргано сирене сирене
3-4 с.л. настърган кашкавал, пармезан или любимото ви твърдо сирене

1 белтък за намазване
мак за поръсване

Пресейте брашното и го смесете със самардалата. Маслото, маста и крема сиренето трябва да са на стайна температура. Разбъркайте ги до хомогенна смес и прибавете брашното. Омесете тесто. Завийте го в найлоново фолио и оставете в хладилника да стегне за 30 мин.
Смесете всички продукти за плънката и ги разбъркайте добре.
Охладеното тесто разточете на кора с дебелина около 1,5 - 2мм. Изрежете кръгчета с диаметър около 3-4см. Направете от плънката топче с големина на лешник и сложете в средата на кръгчето. Притеснете на три места краищата на кръгчета, така че да получите триъгълник, а плънката да е в средата. Така получените триъгълници подредете в тава покрита с хартия за печене на разстояние едно от друго. Разбийте белтъка, намажете с него соленките, поръсете ги с макови семенца. Печете в загряла на 180 градуса за около 15 минути или до златист цвят.
Да ви е сладко!

Коментари