И да похапнем ... Руло с моркови и бананов крем


Продукти:
3 яйца
2/3 ч.ч. захар
2 с.л. олио
2 ч.ч. ситно настъргани моркови
3/4 ч.ч. брашно
1 ч.л. канела
1/2ч.л. джинджифил на прах
1/2ч.л. индийско орехче
1ч.л. бакпулвер
щипка сол

за крема:
120г крема сирене
1 банан
3с.л. меко масло
100г бял шоколад

Всички продукти трябва да са на стайна температура. Разбийте яйцата и захарта на пухкав крем с помощта на миксера. Добавете олиото и настърганите моркови. Разбъркайте със силиконова или дървена бъркалка, като внимавате да не спадне обема на яйцата. Пресейте брашното, бакпулвера и солта. Прибавете ги при яйчната смес. Ароматизирайте с подправките. Разбъркайте внимателно да се смесят всички съставки.
Покрийте голяма тава с хартия за печене. Разпределете сместа. Печете в загряла на 180 градуса фурна за 9-10 мин. Извадете блата и оставете за 5 мин. да се охлади. Поръсете голяма домакинска кърпа с пудра захар. Обърнете върху нея блата. Махнете хартията за печене и навийте на руло. Оставете да се охлади.
Пригответе крема, като намачкате банана и го прибавите при крем сиренето и маслото. Разбийте с миксер да се смесят продуктите. Стопете шоколада на водна баня или в микровълновата. Оставете леко да се охлади за 1-2 мин. и прибавете при крема, като разбивате непрекъснато. Ако не ви е достатъчно сладко може да добавите 1-2 с.л. пудра захар.
Развийте рулото, намажете го равномерно с крема и навийте отново. Оставете го в хладилник да стегне за 30 мин. 
Нарежете готовото руло на шайби с дебелина около 3см. 
Да ви е сладко!

Коментари