понеделник, 19 декември 2016 г.

И да похапнем ... Коледни френски макарони

Приготвям макароните по рецептата на Ирина Купенска, но ще я напиша отново, за да е завършена рецептата ми.

Продукти:
90г белтъци, престояли в хладилника поне 48 часа, в добре затворен съд
щипка сол
40г кристална захар
200г пудра захар
110г бадемово брашно
розова сладкарска боя
кокосови стърготини за поръсване

Разбийте белтъците със солта до образуване на пяна. Добавете кристалната захар на 2 пъти и розовата боя, като не спирате да разбивате. Трябва да се получи лъскав и твърд крем.
Бадемовото брашно и пудрата захар трябва да пресеете няколко пъти. На мен ми е доста трудно с пресяването и за да се улесня първо ги слагам в блендера да смели едрите бучки и след това през ситото. Прибавете ги при белтъците на три пъти като вече разбърквате със силиконова бъркалка до пълното им смесване.
Покрийте голяма тава с хартия за печене. Шприцовайте равни кръгчета върху хартията и тупнете тавата два -три пъти върху плота, да излязат всички балончета въздух. Поръсете с кокосови стърготини. Оставете ги на стайна температура за 40-50 мин. да хванат твърда коричка. Печете ги в загряла на 150 градуса фурна около 15 мин. Оставете напълно да се охладят.

за крема:
125г крем сирене
2с.л. меко масло
4с.л. сладко от ананас

Разбийте всички продукти добре и слепете макароните. Оставете да престоят поне няколко часа да омекне вътрешността им.
Да ви е сладко!

5 коментара:

  1. De bien beaux macarons. J'aime beaucoup.
    Très bonnes fêtes et à bientôt

    ОтговорИзтриване
  2. Коледна приказка с разкошни макарони,Дианка -
    много елегантни, фини и ароматни.
    Благодаря за чудесната идея,поздрави и прекрасни празници!

    ОтговорИзтриване
  3. Честита ѝколеда, Дианка!
    Нека магията и озари дома ти и носи здраве!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви! Щастлива съм, че идеята ми ви е допаднала. Пожелавам ви чудесна изпълнена само с красиви моменти година!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...