петък, 11 ноември 2016 г.

И да похапнем ... Меки Nutella бисквитки с тиквено-шоколадов крем

Продукти:
80г меко масло 
70г мас
3/4ч.ч. захар /може половината количество да е кафява захар/
2с.л. какао
100г течен шоколад Nutella
2 яйца
1 3/4ч.ч. брашно
1/2ч.л. бакпулвер
щипка сол
2с.л. прясно мляко

за крема:
110г крема сирене
100г течен шоколад Nutella
50г. сварена, пюрирана и добре отцедена тиква
Започнете с приготвянето на тестото. Маслото и маста трябва да са на стайна температура. Разбийте ги заедно със захарта на крем. Прибавете какаото и течния шоколад, а след тях яйцата едно по едно и прясното мляко. Пресейте брашното с бакпулвера и солта. Прибавете го при шоколадовата смес. Не разбърквайте много, а само да се смесят съставките. Ако е нужно добавете още малко брашно, но не прекалявайте. Оставете го в хладилника за около час да стегне.
От охладеното тесто направете топчета големи колкото орех и подредете в тава покрита с хартия за печене. Набрашнете една вилица и леко притеснете топчетата тесто да станат плоски. Изпечете ги в загряла фурна на 180 градуса около 8 мин.
Охладете сладките.
Разбийте съставките за крема до хомогенизиране. Оставете го да стегне за 30 мин. в хладилника. Слепете две по две сладките с шоколадовия крем.
Меки и ароматни, а нежния шоколадов крем ги прави чудесни. Опитайте!

2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...