неделя, 13 ноември 2016 г.

И да похапнем ... Домашен картофен чипс

Продукти:
картофи
вода
сол
брашно
мазнина за пържене

Нарежете картофите на много тънки шайби с помощта на ренде или кухненския робот. Измийте ги добре под течаща вода. Напълнете купа със студена вода и разтворете в нея сол, така че да се получи доста солена на вкус вода. Накиснете в нея картофените шайби и оставете да престоят около час. Извадете ги и оставете да се отцедят добре от водата. Аз използвам центрофугата за зеленчуци, за да премахна добре течността от картофените шайби. Оваляйте ги в брашно и изтупайте излишното. Оставете ги така да постоят поне 10 мин., след което изпържете в маслена баня. Извадете готовия чипс върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина, след което си го хапнете с кеф. 
Идеята си харесах тук.

1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...