И да похапнем ... Кейк с рикота

Продукти:
80г меко масло /40г краве + 40г кокосово масло/
190г захар
3 яйца
250г рикота
250г брашно
1п. /10г/ бакпулвер
щипка сол
300г череши, предварително почистени от костилките
Разбийте маслото със захарта на крем и добавете едно по едно яйцата и рикотата.
Пресейте брашното с бакпулвера и солта. Прибавете ги при яйчната смес. Разбъркайте добре. Накрая добавете черешите. Така получената кексова смес разпределете в подходяща форма, която предварително сте намазали с масло или сте покрили с хартия за печене.
Печете в загряла фурна на 170 градуса за час или до готовност. 
Комбинацията рикота и череши е чудесна Опитайте!

Вариант Втори:
Заменете количеството череши с 3с.л. с връх гъсто сладко от портокалови корички
Пригответе и изпечете по начина описан по-горе. Резултата е сочен кейк с чудесен вкус. Да ви е сладко!

Вариант Трети:
Предлагам вариация с шоколад и портокалови корички. Заменете черешите с:
2 с.л. кандирани портокалови корички
1с.л. тъмен шоколад на парченца
1с.л. млечен шоколад на парченца
1с.л. бял шоколад на парченца
Резултата бе неустоимо вкусен ☺




Коментари