неделя, 2 октомври 2016 г.

И да похапнем ... Кейк с рикота и портокалово сладко

Продукти:
5с.л. меко масло
3/4 ч.ч. захар
3 яйца
3/4 ч.ч рикота
1 1/2 ч.ч. брашно
1п. /10г/ бакпулвер
щипка сол
3с.л. с връх гъсто сладко от портокалови корички

Разбийте маслото със захарта на крем и добавете едно по едно яйцата и рикотата.
Пресейте брашното с бакпулвера и солта. Прибавете ги при яйчната смес. Разбъркайте добре. Накрая добавете портокаловото сладко. Така получената кексова смес разпределете в подходяща форма, която предварително сте намазали с масло.
Печете в загряла фурна на 170 градуса за час или до готовност. Получи се сочен кейк с чудесен вкус.
Непременно трябва да се пробва с различни горски плодове и не само, така че следете публикацията ще я допълня с различни идеи за рикота кейк.
Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...