И да похапнем ... Ягодови мадлени

Тези ягодови мадлени са онези ягодови  мадлени по рецепта на Ева Тонева, които силно ме впечатлиха още с първия прочит. Меки, нежни и ароматни, те ви пленяват още с първата хапка. Опитайте! Ето ги и в мое изпълнение
Продукти за 25бр.:
65г масло
75г захар
2 яйца
100г ягодово пюре
125г брашно
1/2ч.л. бакпулвер

Загрейте маслото да стане течно, но внимавайте да не кипне. Оставете го да се охлади напълно. Разбийте го със захарта и добавете едно по едно яйцата. Когато сместа се хомогенизира добавете ягодовото пюре *. Пресейте брашното с бакпулвера. Добавете го на порции към ягодовата смес като разбърквате със силиконова или дървена бъркалка. Така получената кексова смес оставете в хладилника за 30 мин. 
Загрейте фурната на 200 градуса. Разпределете сместа във форма за мадлени като слагате по 1 равна с.л. във всяко гнездо. Печете 15 мин. Охладете и се насладете на великолепния им вкус.
Да ви е сладко!

*Ягодовото пюре приготвям като измия и почистя ягоди. Поръсвам ги в подходящ съд със захар на вкус. Оставям в хладилника да престоят една нощ и пасирам в блендера. Получава се чудесно пухкаво ягодово пюре, което използвам за чийзкейкове, добавям в кремове или в сосове. 

**Може да направите вашите мадлени по весели и вкусни, като разтопите шоколад до течно състояние. С него намажете гнездата на формата за мадлени. Разнесете го равномерно и плътно. Върху него сложете малките кексчета и притиснете. Оставете да се охлади напълно в хладилник. Отделете внимателно от формата. Ето го резултата:
 Опитайте!

Коментари

Публикуване на коментар