неделя, 17 юли 2016 г.

И да похапнем ... Пълнен патладжан

Днешната рецепта дойде спонтанно, с желание да почистя хладилника от останали продукти. Получи се нещо доста вкусно и няма как да не го споделя :). Продуктите са за един патладжан, средно голям, но ви препоръчвам направете си повече от два :)))).
Продукти:
1 средно голям патладжан
5-6 с.л. препълнени  крем сирене 
1-2с.л. топено сирене
3-4 резена бекон
1 розов домат
кашкавал
1 скилидка чесън
сол
копър
Измийте добре патладжана и махнете дръжката. Разделете го на две по дължина. С помощта на лъжица издълбайте сърцевината и я нарежете на много ситно. Посолете патладжанените лодки и наситнената сърцевина. Оставете да се отцедят от горчивата вода. Смесете патладжанената сърцевина с крем сиренето, пресованата скилидка чесън, топеното сирене и бекона, който предварително е нарязан на малки кубчета. Намажете лодките със зехтин. Разпределете плънката. Нарежете домата на тънки четвъртинки и го наредете върху плънката. Печете в загряла на 220 градуса фурна за около 30 мин. Извадете от фурната и покрийте пълнените патладжани с кашкавал. Върнете във фурната и печете още 10-15 мин. или докато кашкавала се запече. Поръсете с прясно нарязан копър.
Препоръчвам горещо. Бързо, лесно, вкусно. Опитайте!

1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...