И да похапнем ... Nutella фъдж брауни

Продукти:
за брауни блата:
3/4ч.ч. стопено масло
1ч.ч. захар
2 яйца
3/4ч.ч. брашно
1/4ч.л бакпулвер
щипка сол
4-5с.л.какао
ванилия
2ч.л.настъргана портокалова кора

за фъдж пласта:
379г /1 кутия/ кондензирано подсладено мляко
2с.л. масло
1 1/2ч.ч. шоколадови парчета
1ч.ч. течен шоколад Nutella 

Разбийте стопеното масло със захарта. Добавете едно по едно яйцата. Пресейте брашното с бакпулвера и солта. Комбинирайте с какаото и прибавете при яйчната смес. Разбъркайте добре, да се хомогенизира сместа. Ароматизирайте с ванилията и портокаловите кори.
Покрийте форма за печене с размери 20/24см с хартия за печене. Разпределете сместа за браунито и печете за около 15-18 мин. в загряла на 180 градуса фурна.
Извадете и оставете леко да се охлади.
Пригответе фъдж крема като смесите всички продукти и ги хомогенизирате на водна баня или в микровълнова фурна.
Топлия крем разпределете върху браунито и заравнете.
Оставете десерта да се охлади в хладилник поне 2 часа.
Нарежете в желаната форма.
Чудесна комбинация! Опитайте!

* Рецептата търпи доста импровизации. Може в брауни блата или във фъдж крема да добавите ядки или сушени плодове. Ако ви харесват повече пресните плодове може между двата пласта да подредите тънко нарязани парченца плод.
* Може да се украси всяка пастичка, като я полейте с разтопен шоколад и поръсите с плодове или ядки. Оставям това на вашата фантазия.

Източник на рецептата тук.

Коментари

  1. Изглежда просто пристрастяващо вкусно, Дианка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е! Този десерт е от онези, които не можеш да спреш да похапваш и ти се иска да го опиташ във всичките му варианти :))). Поздрави!

      Изтриване
  2. С ядки би било още по - вкусно, отколкото изглежда! Много апетитни снимки.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Габи! Чудесен е във всички комбинации.

      Изтриване
  3. О, да, шоколадово вълшебство! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Направих сладкиша по Вашата рецепта. Незнам брауни блата как се е получил - в момента всичко е хладилника. Но фъдж пласта нещо не ми се получи. Сместа стана прекалено рядка. Спазила съм точно пропорциите. Стане течно и в момента се е утаило на дъното на формата, дори имам колебания дали ще стегне изобщо. Хомогенизирах на водна баня... Имате ли идея какво може да се е получило?

    ОтговорИзтриване
  5. Здравейте Зорница! Съжалявам, че не се е получила фъдж пастата. И маслото и шоколада стягат при охлаждане и няма логика да останат течни. А какво кондензирано мляко използвахте? Мисля, че единствено там би могло да се сгреши.
    Любопитна съм за крайния резултат. Може да ми пратите снимка или да споделите тук:
    https://www.facebook.com/%D0%98-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%85%D0%B0%D0%BF%D0%BD%D0%B5%D0%BC-760328243993564/?ref=bookmarks
    или на имейла на блога
    ddd7301@gmail.com
    Благодаря, че споделихте! Хубави празници!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. dutch lady използвах... Аз ще опитам отново, не се отказвам... Иначе , макар и с течна паста, беше много вкусно. За съжаление не снимах... Но когато направя следващият път , ще снимам непременно! Блата се получи страхотно! А вие какво мляко ползвате?

      Изтриване
    2. Аз си купувам кондензирано мляко от руските магазини /http://www.berezka.bg/produkti/kondenziranoto-mlyako/. То е подсладено и гъстичко. Дъч лейди не съм ползвала, но съм чела, че не е толкова концентрирано като това в руските магазини. Хубав ден!

      Изтриване

Публикуване на коментар