Продукти /за 5 порции/:
2 ч.ч. течна сладкарска сметана
4 жълтъка
1/4 ч.ч. захар
семенцата на половин шушулка ванилия
кафява захар
Разбийте жълтъците със захарта на бял крем. Загрейте сметаната, но не я оставяйте да кипне. Прибавете я при жълтъците заедно със семенцата ванилия и разбъркайте. Ако се получи пяна, непременно я махнете. Разпределете сместа в 5 купички за брюле. Печете го на водна баня, в загряла на фурна на 180 градуса за около 30 мин.
Извадете и охладете. Покрийте купичките с домакинско фолио и приберете в хладилник за около 2 часа. Така крема ще се охлади напълно. Всяка купичка посипете с 1ч.л. кафява захар. С помощта на домакинска горелка направете захарта на карамелена коричка. Ако нямате като мен, включете фурната на 250 градуса на горен реотан и печете за няколко минути докато се стопи захарта. Не изглежда добре, както с горелка, но пък десерта си струва.
Да ви е сладко!
2 ч.ч. течна сладкарска сметана
4 жълтъка
1/4 ч.ч. захар
семенцата на половин шушулка ванилия
кафява захар
Разбийте жълтъците със захарта на бял крем. Загрейте сметаната, но не я оставяйте да кипне. Прибавете я при жълтъците заедно със семенцата ванилия и разбъркайте. Ако се получи пяна, непременно я махнете. Разпределете сместа в 5 купички за брюле. Печете го на водна баня, в загряла на фурна на 180 градуса за около 30 мин.
Извадете и охладете. Покрийте купичките с домакинско фолио и приберете в хладилник за около 2 часа. Така крема ще се охлади напълно. Всяка купичка посипете с 1ч.л. кафява захар. С помощта на домакинска горелка направете захарта на карамелена коричка. Ако нямате като мен, включете фурната на 250 градуса на горен реотан и печете за няколко минути докато се стопи захарта. Не изглежда добре, както с горелка, но пък десерта си струва.
Да ви е сладко!
Дианка, чудно кремче. Записвам си рецептата, много апетитно изглежда :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Аурелия радвам се че надничаш при мен. Крем Брюле не бях правила до сега и се изненадах да добрия резултат. дано допадне и на теб.
ИзтриванеПоздрави и хубави почивни дни.
Прекрасен десерт,поздрави Дианче!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Миленка! Винаги си толкова мила :)
ИзтриванеСърдечни поздрави!
Благодаря Миленка! Винаги си толкова мила :)
ИзтриванеСърдечни поздрави!
Много любим!
ОтговорИзтриванеОххх и на мен Веси :). Вече е в графа много любими десерти
ИзтриванеПрегръдки, мила.