събота, 6 февруари 2016 г.

И да похпнем ... Царевични мъфини с броколи

Тези малки кексчета приготвям доста отдавна по рецептата на Ина. Обикновенно ги правя с кренвирши или дебърцини, но след като видях една публикация в Pinterest, реших да пробвам с броколи. Получи се различно и божествено вкусно. 
Ето и рецептата. 
Продукти:
12 розички броколи, с колкото може по-къси дръжки
1ч.ч. бяло брашно
1ч.ч. царевично брашно
1 бакпулвер
1ч.л. сол
черен пипер и гранулирана подправка за супи
2 яйца
1ч.ч. прясно мляко
1/3ч.ч. олио 
масло за намасляване на формите
Бланширайте розичките броколи в подсолена вода за няколко секунди, след което ги извадете в съд със студена вода. Когато се охладят ги подсушете  с кухненска хартия.
Направете си сместа за царевичните кексчета. Пресейте двата вида брашно с бакпулвера и солта. аз добавям и малко черен пипер и тази подправка за супи.
В друга купа разбийте яйцата с олиото.налейте млякото и разбъркайте. Прибавете сухите съставки. Подредете хартиени капсули във форма за мъфини. Напълнете 1/3 от формите. Закрепете розичките броколи. Допълнете формите с кексовата смес, като не пълните до горе. Някои от розичките може да са по-високи и да се подават от сместа, но това да не ви притеснява. Изглеждат по-ефектни.
Може да не използвате хартиени капсули, а да намаслите формички за мъфини с масло, преди да разпределите сместа. 
Печете кексчетата в предварително загряла на 200 градуса фурна до готовност. 
Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...