събота, 9 януари 2016 г.

И да похапнем ... Хляб с моркови, копър и чесън

Продукти:
210мл гъст яйрян
2с.л. олио
1ч.л. мед
200г настъргани моркови
500г бяло брашно
1ч.л. самардала
1 скилидка пресован чесън
1 1/2ч.л. копър
10г прясна мая

Приготвям хляба в хлебопекарна, като подреждам продуктите в контейнера и в следния ред:
* Айрян, мед и олио
* Настъргани моркови и чесън
* 1/2 от количеството брашно
* самардала
* останалото количество брашно
* мая, която натрошаване най-отгоре
Машината се настройва на програма за бял хляб с продължителност поне 3 часа, грамаж 750 и средно препечена коричка. При звуковия сигнал добавете копъра.
Чудесен, мекичък и ароматен хляб с тънка коричка. Опитайте!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...