четвъртък, 31 декември 2015 г.

И да похапнем ... Орехови коледни сладки

Продукти:
80г масло
20г мас
70г пудра захар
100г смлени орехи
1 яйце
180г брашно /+ още за доомесване/
на върха на ножа бакпулвер
кората на половин лимон
ванилия

за бяла глазура Роял айсинг:
1 белтък
100-120г пудра захар
1-2с.л. портокалов сок
няколко капки ромова есенция

Започнете с приготвянето на тестото за бисквитките. Разбийте маслото, маста и пудрата захар на крем до пълното разтваряне на захарта. Добавете яйцето и настърганата лимонова кора и разбъркайте. Пресейте брашното с бакпулвера и прибавете към маслената смес заедно с орехите. Ароматизирайте с ванилия и съберете масленото тесто на топка. Оставете в хладилника да се стегне за поне 30 мин. Охладеното тесто разточете на кора с дебелина 3-4мм и изрежете на фигурки. Аз направих звездички и елхички. Подредете ги в тава предварително застлана с хартия за печене и печете в загряла на 180 градуса фурна до леко порозовяване. Охладете.
Докато сладките се охлаждат пригответе айсинга. Разбийте белтъка на пяна. Добавете захарта и разбивайте до стопяването и. Прибавете портокаловия сок и есенцията и разбъркайте отново. Украсете сладките според вашия вкус и фантазия. Оставете айсинга да се втърди поне половин ден преди да приберете сладките.
Да ви е сладко!

Рецептата е от тук

2 коментара:

  1. Честита Нова Година! Много здраве и късмет! Да е мирна, щастлива, красива и сбъдва мечти!

    ОтговорИзтриване
  2. Дианка, Честита Нова Година!
    Нека да е мирна и здрава!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...