И да похапнем ... Линцер сладки

Честита и благословена Коледа!
Пожелавам здраве, благоденствие и топлина в домовете ви!
Днес ще ви предложа рецепта за най-вкусните, според мен, линцер сладки. Обичайно по коледните празници приготвям повечко меденки и тиквени сладки, а линцерите пропускам. Е тази година поправих тази грешка и със сигурност повече няма да пропускам приготвянето им. Това са едни от най-вкусните, топящи се в устата коледни сладки. 
Продукти:
100г меко масло
80г мека мас
80г пудра захар
1 жълтък
настърганата кора на 1/2 портокал
250г пресято брашно
на върха на ножа бакпулвер
щипка сол

кайсиево сладко за слепване

Разбийте до кремообразна консистенция маслото, маста и пудрата захар. Добавете яйцето и настърганата портокалова кора. Разбъркайте. Пресейте брашното с бакпулвера и солта. Съберете меко тесто, като не омесвате, а само събирате и натискате и пак събирате и натискате. Готовото тесто оставете да почине в хладилника за 30-40 мин. Когато се охлади, разделете го на две части. Разточете кора с дебелина около 3-4мм и изрежете на фигурки по ваш вкус. Подредете ги в тава, предварително застлана с хартия за печене. Печете в загряла на 180 градуса фурна до леко порозовяване. Не ги препичайте. Охладете сладките и ги слепете със сладко. Поръсете обилно с пудра захар. оставете ги да престоят поне една нощ. 
Нежни, топящи се в устата линцери. Опитайте!

Коментари