събота, 28 ноември 2015 г.

И да похапнем ... Прасковен крем-пай

Не знаех как точно да нарека този десерт. Структурата му е хем пухкава, хем креместа и в допълнение с плода си е наслада за сетивата. Авторката на рецептата е използвала продукт, който аз не открих на българския пазар и замених с пудинг ванилия на д-р Йоткер. Получи се прекрасен десерт - лек и ароматен. 
Ето как го приготвих:
Продукти:
3/4ч.ч. брашно
1ч.л. бакпулвер
щипка сол
80гр. пудинг ванилия
3с.л. меко масло
5с.л. захар
1 яйце
1/2ч.ч. прясно мляко

около 2 нектарини нарязани на тънки филийки
1/4ч.л. канела + 3с.л. захар

250г крема сирене /използвам на Лидъл/
3с.л. заквасена сметана
1/2ч.ч. захар
4с.л. компот от праскови или натурален сок от праскови

Пресейте брашното, бакпулвера и солта. Смесете с пудинга. В друга купа разбийте маслото и захарта на крем, добавете яйцето, а след това и млякото. Прибавете сухата смес и разбъркайте. Разпределете сместа в подходяща тава, върху хартия за печене. Върху нея разпределете равномерно парчетата праскови. 
Смесете канелата със захарта и с 1/3 от нея поръсете прасковите.
В друга купа разбийте крем сиренето, заквасената сметана, захарта и сока от праскови. С получения крем покрийте прасковите. Отгоре поръсете с останалата смес от канела и захар. Печете в загряла на 180 градуса фурна за 30-40 мин.
Резултата е доста вкусен и лек десерт. Опитайте!

1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...