Продукти:
2ч.ч. брашно
3/4ч.л. бакпулвер
щипка сол
50г меко масло
1ч.ч. захар
2 яйца
1/3ч.ч. заквасена сметана
1ч.ч. намачкани банани
1/3ч.ч. течен шоколад "Нутела"
ванилия
Смесете сухите съставки - брашно, бакпулвер и солта. Пресейте ги.
В друг съд разбийте маслото и захарта на крем. Прибавете едно по едно яйцата. Смесете намачканите банани със сметаната и прибавете при яйчната смес. Разбъркайте до хомогенизиране. Добавете сухите съставки и разбъркайте с помощта на силиконова или дървена бъркалка. Отделете 1/2 ч.ч. от кексовото тесто. Смесете го добре с нутелата.
В правоъгълна форма за кекс, предварително покрита с хартия за печене, разпределете 1/2 част от бялата кексова смес, върху нея разлейте половината смес с нутела, после втората половина от бялата кексова смес и накрая завършете със шоколадовата. С помощта на дървено шишче или вилица направете няколко кръгови движения.
Печете в загряла фурна на 180 градуса до готовност.
Изключете фурната и оставете вратичката леко отворена. Готовия кейк оставете да почине в топлата фурна за около 10 минути. Извадете го и оставете да се охлади напълно.
Мек и сочен, ароматен и много вкусен, този кейк напълно плени сетивата ми. Надявам се да допадне и на вас.
Опитайте!
Рецептата: тук
2ч.ч. брашно
3/4ч.л. бакпулвер
щипка сол
50г меко масло
1ч.ч. захар
2 яйца
1/3ч.ч. заквасена сметана
1ч.ч. намачкани банани
1/3ч.ч. течен шоколад "Нутела"
ванилия
Смесете сухите съставки - брашно, бакпулвер и солта. Пресейте ги.
В друг съд разбийте маслото и захарта на крем. Прибавете едно по едно яйцата. Смесете намачканите банани със сметаната и прибавете при яйчната смес. Разбъркайте до хомогенизиране. Добавете сухите съставки и разбъркайте с помощта на силиконова или дървена бъркалка. Отделете 1/2 ч.ч. от кексовото тесто. Смесете го добре с нутелата.
В правоъгълна форма за кекс, предварително покрита с хартия за печене, разпределете 1/2 част от бялата кексова смес, върху нея разлейте половината смес с нутела, после втората половина от бялата кексова смес и накрая завършете със шоколадовата. С помощта на дървено шишче или вилица направете няколко кръгови движения.
Печете в загряла фурна на 180 градуса до готовност.
Изключете фурната и оставете вратичката леко отворена. Готовия кейк оставете да почине в топлата фурна за около 10 минути. Извадете го и оставете да се охлади напълно.
Мек и сочен, ароматен и много вкусен, този кейк напълно плени сетивата ми. Надявам се да допадне и на вас.
Опитайте!
Рецептата: тук
Звучи много вкусно, Дианка - със сметана, с шоколад...
ОтговорИзтриванеМного ми възбуди апетита този богат кекс.......Прелестни снимки,Дианче и рецептата ти наистина ме тласка много упорито към печката:)))Лека вечер!
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта! Звучи вкусно :)
ОтговорИзтриванеПоздрави :)