И да похапнем ... Тиквено руло

Днес есента напомни за себе си с облаци и дъжд, сигурен знак, че лятото отмина. При мен бе доста динамичното и изпълнено с много емоции. Доста положителни, други не толкова добри, но в крайна сметка сме здрави и изпълнени с надежда. 
Преди дни детето ми отпътува зад граница, за да учи. Пожелавам му да е силен и упорит. Да гони мечтите си и никога да не се отказва. Да не позволява на битовизмите да го отклонят от поставените цели, защото те наистина си струват. А ние, родителите /и не само/ сме винаги там където трябва и винаги ще го подкрепяме, не само финансово, а и морално и физически. Успех мило дете! /Ще ме извините за това леко отклонение, но не се сдържах Grin./
Днешната рецепта не е нова и различна, но доста вкусна и лесна - тиквено руло с пълнеж от чийзкрем, една доста добра комбинация. Продуктите за блата взех от тук, а крема адаптирах от рецептата за тиквените сладки. Ако обичате по-креместо руло удвоете продуктите на крема.
Продукти:
3 яйца
1ч.ч. захар
2/3ч.ч. пюре от тиква
3/4 ч.ч. брашно
1/2ч.л. бакпулвер
1/2ч.л. сода бикарбонат
1ч.л. канела
1/2ч.л. джинджифил на прах
1/4ч.л. индийско орехче
щипка сол

за крема:
200г крем сирене
70г меко масло
3с.л. мед
ванилия
Пресейте брашното с бакпулвера и содата. Прибавете канелата, джинджифила, индийското орехче и солта. Смесете добре сухите съставки.
В друга купа разбийте добре яйцата и захарта. Добавете пюрето от тиква и сухите съставки. Смесете добре като разбърквате с помощта на силиконова или дървена бъркалка. В голяма правоъгълна тава, предварително покрита с хартия за печене разпределете кексовата смес. Печете в загряла на 180 градуса фурна до готовност.
Извадете от фурната и оставете леко да се охлади. Обърнете блата върху влажна кърпа и отлепете внимателно хартията. Върнете обратно върху хартията и навийте на руло. Оставете да се охлади напълно.
Пригответе крема като разбиете добре всички съставки. Разпределете го върху вече охладения блат и навийте на руло. Стегнете го добре в хартията за печене и оставете в хладилника за около час.
Готовото руло може да полеете с шоколадов ганаж или да поръсите с пудра захар. Аз поръсих с подсладено какао. 
Да ви е сладко!

Коментари

Публикуване на коментар