неделя, 6 септември 2015 г.

И да похапнем ... Ронлив сладкиш с боровинки

Продукти:
100г студено масло
1 1/2ч.ч. брашно за кекс /или 1 1/2ч.ч. бяло брашно + 1/2ч.л. бакпулвер/
щипка сол
1 яйце
3/4 ч.ч. захар
40 г кокосови стърготини
250г пресни боровинки
1/8 ч.ч. лимонов сок
2с.л. царевично нишасте
есенция ванилия и ром

В купа нарежете маслото на малки парчета. При него пресейте брашното и солта. Прибавете 1/2ч.ч. захар и яйцето. С вилица започнете да намачквате маслото до образуването на трохи. Ароматизирайте с ванилия. Разделете сместа на две равни части. Едната разстелете плътно в подходяща тавичка, предварително намазана с масло.
В друга купа смесете боровинките, лимоновия сок, нишестето и останалото количество захар. Ароматизирайте с ромовата есенция. Разпределете върху маслената кора. Останалата част от маслените трохи смесете с кокосовите стърготини и разпределете върху плодовия слой, така че да се покрие плътно плънката, но да остане на трохи. Така ще се получи ронлив и хрупкав ефект.
Печете в загряла на 180 градуса фурна за 45-50 мин. 
Извадете от фурната и оставете да се охлади напълно.
Ефектен и много вкусен десерт. 
Опитайте!
Идеята дойде от тук.

2 коментара:

  1. Черпя се без да се замислям:))

    ОтговорИзтриване
  2. Много,много любим сладкиш!Благодаря ти за подсещането,Дианче!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...