за кафявата смес:
100г меко масло
1ч.ч. светло кафява захар
2 яйца
2с.л. какао
1/2ч.ч. брашно
1/4ч.л. бакпулвер
няколко капки ромова есенция
за светлата смес:
125г крема сирене
90г рикота
50г маскарпоне
1/3 ч.ч. захар
1 яйце
ванилия
за пълнежа от череши:
200г изчистени от костилките череши
2с.л. кафява захар
за заливка:
1/4ч.ч. тъмен шоколад
2ч.л. масло
Започнете с приготвянето на черешовия пълнеж. Поръсете черешите със захарта и разбъркайте. Загрейте фурната на 230 градуса и сложете черешите вътре за 10 мин., като бъркате непрекъснато. Оставете ги да се охладят напълно.
Пригответе кафявата част като разбиете добре мекото масло и захарта. Прибавете яйцата едно по едно и какаото. Пресейте брашното с бакпулвера и го добавете към сместа. Бъркайте със силиконова бъркалка до пълното хомогенизиране на сместа. Ароматизирайте с ромовата есенция, Разпределете тъмната смес в подходяща тава, предварително покрита с хартия за печене.
Светлата смес пригответе като смесите всички сирена със захарта и разбиете добре. Прибавете яйцето и продължете да бъркате. Накрая ароматизирайте с ванилия. Разпределете светлата смес върху тъмната, а върху нея черешите. С помощта на шишче направете мраморен ефект.
Печете десерта в загряла на 180 градуса фурна 45 мин. Извадете го и оставете 1 час да си почине. След това приберете в хладилника за още един час. Охладения десерт нарежете на квадрати.
Разтопете шоколада и маслото на водна баня или в микровълнова фурна. Напръскайте небрежно чийзкейк квадратите с шоколада.
Ефектно и божествено вкусно. Опитайте!
Да ви е сладко!
Диди, това чудо е записано от онзи ден за правене! Великолепен сладкиш! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Павлинка! У дома вече няколко пъти бе повикан на бис :))). Ще се радвам да споделиш и твоите впечатления от него. Поздрави и усмихната неделя!
ИзтриванеЕеее, Дианка, фантазия е това...
ОтговорИзтриване