вторник, 12 май 2015 г.

И да похапнем ... Агнешки мозък на фурна

Продукти:
800г агнешки мозък
1 стрък пресен лук
1 стрък пресен чесън
1 стрък целина
1 малък морков
сол
черен пипер
кимион

20г масло
2 скилидки чесън

Измийте добре мозъка и го сложете в подходяща тенджера да се вари. Оберете образувалата се пяна. Когато водата започне да ври прибавете нарязаните на ситно лук и чесън, целина и морков. Овкусете със сол, черен пипер и кимион. Варете 30 мин.
Извадете мозъка и подредете в подходяща тавичка. Разтопете маслото и смесете с пресования чесън. С тази мазнина полейте мозъка и печете в загряла фурна на 180 градуса около 20 минути или докато добие леко кафеникав цвят.
Това е! Вкусно и лесно.
Опитайте!

7 коментара:

  1. Не съм опитвала, но по снимката изглежда многооо вкусно.
    От къде се сдоби с него? Дали ще намеря по магазините за месо, че не съм виждала.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Габи аз пазарувам от месарски магазин близо до блока в който живея. Тази година, преди Великден, за първа година предлагаха агнешки мозък. За съжаление след като отминаха празниците и предлагането спря :). Можеш да провериш в близкия месарски магазин или пък да си поръчаш.
      Поздрави и спокойна вечер!

      Изтриване
  2. Дианка, обожавам мозък.
    Изглежда фан-тас-тич-но!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Илианка! Наистина е вкусно :). Поздрави и спокойна вечер!

      Изтриване
  3. Ето това много го обичам! Толкова, толкова е вкусен! Но не варен, а печен - както е при теб, Диди. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Гери! Радвам се че ти допада. Поздрави и лека вечер!

      Изтриване
  4. Аз пък, понеже си имам много собствен:))(мозък) не обичам да го хапвам.
    Но на любителите, като вас - да им е сладко:))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...