вторник, 3 март 2015 г.

И да похапнем ... Тиквен мъфини с ядки и стафиди

Продукти за 25-27 бр.:
3 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. кисело мляко
3/4 ч.ч олио
2 ч.ч. пюре от тиква
3 1/2 ч.ч. брашно за кекс
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. индийско орехче
1/2 ч.л. канела
щипка сол
1/2 ч.ч. стафиди /смес от тъмни и златни стафиди/
1/2 ч.ч. орехи /нарязани на едро/
1/2 ч.ч. тиквени семки /може да е смес  от тиквени и слънчогледови семки/
Пресейте брашното и го смесете със солта, бакпулвера, канелата и индийското орехче. Ако нямате самонадигащо се брашно използвайте бяло, като към него добавите още 2 ч.л. бакпулвер.
В друг съд смесете ядките и стафидите.
В дълбока купа разбийте яйцата и захарта на пухкав крем. Прибавете киселото мляко и олиото и разбивайте до пълното хомогенизиране на сместа. 
Добавете сухите съставки при мокрите като разбърквате със силиконова или дървена шпатула. Накрая прибавете ядките и стафидите. Така полученото кексово тесто разпределете във форма за мъфини, в която предварително сте сложили хартиени капсули. Печете в загряла на 180 градуса фурна до готовност. 
Получават се чудесни пухкави кексчета с невероятен вкус. Аз обогатих вкуса им като направих крем и ги покрих с него.
Крема направих с останали продукти в хладилника, на око, но ще се опитам да дам някакви пропорции. 
за крема:
около 150г карамелено кондензирано мляко
4-5 с.л. маскарпоне
5-6 с.л. обикновено крема сирене
Смесвате всички продукти и разбивате с миксер до гладка смес. Ако сместа е рядка добавете още крема сирене. Готовия крем разпределете върху мъфините. 
Да ви е сладко!
Адаптирано от тук.

3 коментара:

  1. Честит празник, Дианка! Чудесни са мъфинките! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Честит празник!Чудесни мъфини са станали!

    ОтговорИзтриване
  3. Тези мъфини наистина са много вкусни! А кремът ги обогатява още повече.
    Честит празник!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...