събота, 22 ноември 2014 г.

И да похапнем ... Картофени соленки

Продукти:
1/2ч.ч. сварени и пюрирани картофи
2с.л. прясно мляко
50г студено масло
180г брашно
2ч.л. бакпулвер
1/4ч.л. самардала
3с.л. пушена извара
черен пипер
риган 

маково семе за поръсване
Пресейте брашното с бакпулвера и смесете със самардалата. Настържете  или нарежете на малки парченца маслото в брашното. Стрийте с пръсти до образуването на трохи. Смесете картофите, прясното мляко и изварата. Пасирайте добре с преса за картофи до получаване на еднородна смес. Прибавете ги при брашното и разбъркайте. Получава се лепкаво тесто, но не добавяйте повече брашно. Прибавете черния пипер и ригана и разбъркайте. Оставете в хладилника за около 20-30мин. От охладеното тесто оформете топчета, колкото орех и подредете в тава, предварително застлана с хартия за печене. Печете в загряла на 220 градуса фурна за около 15-20 мин. или до леко порозовяване.
Това е! Бързо, лесно, а толкова вкусно.

* пожелание може да се добави пармезан или пушен колбас

5 коментара:

  1. Прекрасни са, Дианка! Уханни, мекички и със сигурност много вкусни!
    Поздрави и красив, ноемврийски уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. Дианка, и аз се нареждам тук:)

    ОтговорИзтриване
  3. Взимам си няколко:). Чудни са !Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудни соленки! И толкова златни!

    ОтговорИзтриване
  5. Ей сега отивам да ги сложа в листата на чакащите,Диди,страхотни са и със сигурност ще приютят я пармезанче,я скаморца,но ще се хапнат някой ден,благодаря за чудесната идея!
    Прегръдка с пожелание за хубава седмица!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...