четвъртък, 2 октомври 2014 г.

И да похапнем ... Пълнени камби

Не мислих да публикувам тази рецепта, но тези камби се получиха толкова вкусни, че не се       сдържах blush2. Реших все пак да я споделя с вас. 
Използвах продукти на око, но ще се опитам да дам ориентировъчни пропорции.

Продукти:
около 10-12 средно големи камби, почистени от дръжките и семките
200г пресни гъби
300-350г кайма
1/2 ч.ч ориз
4-5 стръка пресен лук или 1 средно голяма глава стар лук
1 морков
сол
черен пипер
кимион
риган
зехтин
Настържете моркова на едро. Нарежете на ситно гъбите и лука. Подправете каймата на вкус със сол, черен пипер и кимион.
Загрейте в подходящ съд зехтина и задушете в него лука, моркова и гъбите. Когато омекнат прибавете каймата и бъркайте непрекъснато докато каймата се пръсне на трохи. Прибавете ориза и 1ч.ч. вода. Овкусете със сол, черен пипер, кимион и риган. Оставете да къкри на слаб огън. Когато водата се изпари напълнете камбите с получената плънка. Подредете в подходяща тава и долейте вода. Поръсете камбите с малко зехтин и печете в загряла на 200 градуса фурна до готовност.
Да ви е сладко!


3 коментара:

  1. Плънката е много вкусна и много добре се съчетава с камбите! Апетитно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Много сочни...ммм, добре че ги сподели.

    ОтговорИзтриване
  3. Ина, Весе благодаря ви! Поздрави и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...