Продукти:
500г кайма
1 глава лук
1-2 скилидки чесън
1 средно голям морков
1 яйце
2-3 с.л. кисело мляко
черен пипер
кимион
подправка за супи
сух риган
самардала или сол
пресен магданоз
2-3 с.л. брашно + още за овалване на кюфтенцата
2-3с.л. зехтин
Нека каймата бъде по ваш вкус. Аз използвам само свинска, повече ми харесва. Подправете я с подправки и сол по ваш вкус. Направете от нея топчета големи колкото топче за пинг понг и ги оваляйте в брашно.
Нарежете лука и чесъна на много ситно, морковите настържете на едро ренде. Сотирайте ги в зехтина докато омекнат. Налейте около 250-300 мл вода и оставете да кипне. Когато водата започне да ври с ключ прибавете едно по едно кюфтетата. Оставете да ври така около 15 мин. Намалете малко силата на котлона /моя има 6 степени, аз го намалям на 4 степен/. Преценете количеството вода и долейте още, зависи от това колко сос искате да има. Аз доливам около литър, защото обичам с повечко сос. Овкусявам с черен пипер, кимион, сол, подправка за супи и сух риган. Оставям да къкри така още около 20 мин. или докато течността достигне желаното количеството. Разтворете брашното в малко вода и на тънка струйка, при непрекъснато бъркане го налейте в соса. Оставете още няколко мин. да къкри докато се сгъсти соса и изключете котлона. Поръсете със ситно нарязан пресен магданоз и оставете малко да се охлади.
Разбийте яйцето с киселото мляко, прибавете го към бульона, разбъркайте и сервирайте с подходяща салата или топъл домашен хляб.
Да ви е сладко!
500г кайма
1 глава лук
1-2 скилидки чесън
1 средно голям морков
1 яйце
2-3 с.л. кисело мляко
черен пипер
кимион
подправка за супи
сух риган
самардала или сол
пресен магданоз
2-3 с.л. брашно + още за овалване на кюфтенцата
2-3с.л. зехтин
Нека каймата бъде по ваш вкус. Аз използвам само свинска, повече ми харесва. Подправете я с подправки и сол по ваш вкус. Направете от нея топчета големи колкото топче за пинг понг и ги оваляйте в брашно.
Нарежете лука и чесъна на много ситно, морковите настържете на едро ренде. Сотирайте ги в зехтина докато омекнат. Налейте около 250-300 мл вода и оставете да кипне. Когато водата започне да ври с ключ прибавете едно по едно кюфтетата. Оставете да ври така около 15 мин. Намалете малко силата на котлона /моя има 6 степени, аз го намалям на 4 степен/. Преценете количеството вода и долейте още, зависи от това колко сос искате да има. Аз доливам около литър, защото обичам с повечко сос. Овкусявам с черен пипер, кимион, сол, подправка за супи и сух риган. Оставям да къкри така още около 20 мин. или докато течността достигне желаното количеството. Разтворете брашното в малко вода и на тънка струйка, при непрекъснато бъркане го налейте в соса. Оставете още няколко мин. да къкри докато се сгъсти соса и изключете котлона. Поръсете със ситно нарязан пресен магданоз и оставете малко да се охлади.
Разбийте яйцето с киселото мляко, прибавете го към бульона, разбъркайте и сервирайте с подходяща салата или топъл домашен хляб.
Да ви е сладко!
Оооо със самардалка ще е :)))))
ОтговорИзтриванеПрекрасна гозба,Дианче!
Еха, че вкусни са станали!
ОтговорИзтриванеДианка, много много вкусно!
ОтговорИзтриванеТова си го копвам и щом го приготвя ще се отчета!
Изглеждат у-ни-кал-но!
ОтговорИзтриванеИдва ми да отчупя един голям комат хлебец и да започвам,много апетитна гозба,Диди!Хубава есен,мила!
ОтговорИзтриванеМиленка, Траяна, Аля, Илиамка, Роси благодаря безкрайно. Това е едно от любимите ми ястия и се радвам, че допадна и на вас.
ОтговорИзтриванеПрегръдки и успешна нова седмица!