вторник, 8 юли 2014 г.

И да похапнем ... Крем с рикота и плодове

Продукти:
2 яйца
250г рикота
80г маскарпоне
3с.л. мед /може и повече/
4с.л. кайсиеви ядки
1с.л. масло
1 резен джинджифил /пожелание/
плодове по избор, в случая 3 кайсии
Разбийте добре яйцата. Добавете рикотата, маскарпонето и меда и разбивайте докато се получи еднородна смес. Ароматизирайте с ванилия. Покрийте дъното на купички за крем карамел с кайсиевите ядки. Разпределете върху тях сместа. Печете в предварително загряла на 180 градуса фурна за 30-35 мин.
Нарежете плодовете на резени. Загрейте маслото и намалете силата на котлона на половина. Добавете резена джинджифил и го гответе докато стане прозрачен. Извадете го от мазнината и  прибавете плодовете. Гответе ги от двете страни докато омекнат, но внимавайте да не се разпаднат. 
Извадете крема от фурната и декорирайте с плодовете. Върнете във фурната и печете още 15 мин.
* Плодовете може да са по според вкуса ви - ябълки, праскови, нектарини /получава се страхотно с тях/ и т.н.
*Ако не харесвате аромата на джинджифила може да го пропуснете
* Вместо кайсиеви ядки може да ползвате филирани бадеми
Да ви е сладко!

Идеята е от тук.

6 коментара:

  1. При всички положения ще си оближа пръстите:))))Прекрасен десерт,Дианче!

    ОтговорИзтриване
  2. Много свежо, много ароматно, леко и вкусно предложение. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. От тези кремчета сама мога да оползотворя цялата партида,Диди,обожавам ги!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  4. Ама много ми хареса, Дианка това кремче, по мой вкус си го нагласила!

    ОтговорИзтриване
  5. Ароматен крем, интересна идея!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Миленка, Кате, Роси, Веси, Ина безкрайно благодаря, че наминахте и харесахте десерта ми.
    Пожелавам ви слънчев и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...