Продукти:
4 яйца
75г заквасена сметана
100г брашно
1ч.л. бакпулвер
1 морков
2с.л. магданоз
щипка сол
за крема:
90г заквасена сметана
125г крема сирене
100г пушена извара
1-2 пресовани скилидки чесън
черен пипер
копър
Започнете с приготвянето на крема като смесите всички продукти и разбъркате добре.
За приготвянето на блата настържете моркова на ситно ренде. Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Разбийте белтъците със солта на сняг. В друга купа разбийте заквасената сметана със жълтъците на крем. Добавете пресятото с бакпулвера брашно, настъргания морков и магданоза. Смесете добре. Прибавете разбитите белтъци и смесете много внимателно със силиконова или дървена бъркалка. Разпределете в тава предварително застлана с хартия за печене и печете в загряла на 180 градуса фурна до готовност. Готовия блат оставете да се охлади за около 3-4 мин. и намажете с крема. Завийте на руло, стегнете го с хартията за печене и охладете.
Да ви е сладко!
Идеята е от тук.
4 яйца
75г заквасена сметана
100г брашно
1ч.л. бакпулвер
1 морков
2с.л. магданоз
щипка сол
за крема:
90г заквасена сметана
125г крема сирене
100г пушена извара
1-2 пресовани скилидки чесън
черен пипер
копър
Започнете с приготвянето на крема като смесите всички продукти и разбъркате добре.
За приготвянето на блата настържете моркова на ситно ренде. Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Разбийте белтъците със солта на сняг. В друга купа разбийте заквасената сметана със жълтъците на крем. Добавете пресятото с бакпулвера брашно, настъргания морков и магданоза. Смесете добре. Прибавете разбитите белтъци и смесете много внимателно със силиконова или дървена бъркалка. Разпределете в тава предварително застлана с хартия за печене и печете в загряла на 180 градуса фурна до готовност. Готовия блат оставете да се охлади за около 3-4 мин. и намажете с крема. Завийте на руло, стегнете го с хартията за печене и охладете.
Да ви е сладко!
Идеята е от тук.
Дианка, страхотно е рулото, какво да ти кажа, освен да попитам за парченце:)?! Поздрави и прекрасни почивни дни!
ОтговорИзтриванеДианка, изглежда вкусничко това солено рулце, пък и с любимата пушена извара, запазвам си го занапред!
ОтговорИзтриване