сряда, 7 май 2014 г.

И да похапнем ... Селски черен хляб

Продукти:
260мл прясно мляко /може да бъде 200мл прясно мляко + 60мл. айран/
1 яйце
2с.л. олио
1с.л. захар
2ч.л. сол
150г пшеничен грис
42г картофено пюре на прах или на люспи
115г брашно грахам
280г бяло брашно
7г /1 пакетче/ суха мая

Пресявате бялото брашно и го смесвате с грахамовото. Пшеничния грис смесвате с картофените люспи. В контейнера на хлебопекарната слагате продуктите в следния ред:
мляко + захар
олио
яйце, леко разбито
пшеничен грис + картофените люспи
сол
грахам + бяло брашно
мая
Настройвате хлебопекарната на програма за приготвяне на бял хляб с продължителност поне 3 часа, за количество 750г, а степента на препичане на коричката избирате според вашия вкус. Докато машината меси следете тестото и ако е нужно добавете течност или брашно.
Получава се вкусен, шуплест хляб.
Да ви е сладко!

8 коментара:

  1. Чудесен и апетитен! Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти!
      Хубава седмица и на теб!

      Изтриване
  2. Изглежда много вкусен! :) Поздравления

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Габи!
      Поздрави и усмихнат ден!

      Изтриване
  3. Много, много вкусен! Ще се пробва с хлебопекарната! Поздрави, Ди!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Дани! Очаквам с нетърпение да споделиш впечатления :).
      Сърдечни поздрави и хубав ден!

      Изтриване
  4. Хляб-мечта!Прекрасен четвъртък,Ди:)!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Миленка! Прекрасен ден и на теб!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...