Продукти:
1 пилешко филе, тип "пеперуда"
1л. вода
3-4 с.л. сол
за намазване:
2с.л. червен пипер
1с.л. мед
1с.л. горчица
2 скилидки пресован чесън /може да се замени и със стрък пресен чесън, накълцан на много ситно/
3с.л. зехтин
черен пипер и кимион на вкус
Разтворете солта във водата и накиснете в нея пилешкото филе за 2-3 часа. Водата трябва да покрива месото.
Пригответе сместа за намазване, като смесите всички съставки.
Извадете месото, подсушете го добре и разделете пеперудата на две части. Намажете добре от всички страни парчетата с приготвената смес. Загрейте фурната на 250 градуса. Покрийте дъното на тавичката, в която ще печете с алуминиево фолио. Сложете месото в нея и печете 15 мин. После изключете фурната, но не вадете месото. Оставете вътре до пълното изстиване на фурната.
Крехко, сочно, вкусно. Опитайте!
Източник: тук.
1 пилешко филе, тип "пеперуда"
1л. вода
3-4 с.л. сол
за намазване:
2с.л. червен пипер
1с.л. мед
1с.л. горчица
2 скилидки пресован чесън /може да се замени и със стрък пресен чесън, накълцан на много ситно/
3с.л. зехтин
черен пипер и кимион на вкус
Разтворете солта във водата и накиснете в нея пилешкото филе за 2-3 часа. Водата трябва да покрива месото.
Пригответе сместа за намазване, като смесите всички съставки.
Извадете месото, подсушете го добре и разделете пеперудата на две части. Намажете добре от всички страни парчетата с приготвената смес. Загрейте фурната на 250 градуса. Покрийте дъното на тавичката, в която ще печете с алуминиево фолио. Сложете месото в нея и печете 15 мин. После изключете фурната, но не вадете месото. Оставете вътре до пълното изстиване на фурната.
Крехко, сочно, вкусно. Опитайте!
Източник: тук.
чудесно е това месце, Диде :) пробвала съм го и аз.
ОтговорИзтриванеДа знаеш, че след момента, в който е накиснато в солената саламура и назано с подправките можеш да го подсушиш - едно дебело парче гърди съхне за 3-4 дни :)
много е бързо това мезе.
Благодаря Пепи! Много го обичам това месце, но не ми е идвало на ум да го суша по друг начин. Май вече е топло да пробвам, но на есен със сигурност :)
ИзтриванеХубава нова седмица!
Обичаме я много. По едно време купувахме готова, но нещо изчезна от магазините. Но домашната е най-вкусна. Ние обаче в домашна обстановка я сушим. Интересен е твоят вариант, а мезето изглежда страхотно! Поздрави, Дианка!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Кате! В Бургас климата е доста влажен и малко ме е страх да суша на открито, но може би трябва да пробвам:)
ИзтриванеПоздрави и хубава седмица!
Страхотно изглежда това мезе! Не знам защо, но ми заприлича на сланината, която правих през зимата и така ми се прияде! Ще се пробва с удоволствие!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Диана!
Благодаря Ина!Ох и аз много обичам сланина и я правя така с червено пиперче мммммм :))
ИзтриванеПоздрави и хубава нова седмица!