И да похапнем ... Млечен бял хляб

Отдавна си мисля, че не е зле да имам хлебопекарна, бих си спестила месенето на ръка, а и време за приготвянето на домашен хляб. Наскоро имах повод и моите родители ме изненадаха със страхотен подарък, ето тази хлебопекарна. От тогава все се ровя и търся идеи за домашно приготвен хляб и не само /в нея доста добре се получава и сладко и лютеница/. Но едва ли откривам топлата вода, така че ще мина направо на темата. Хляба който ще ви предложа днес е от тук, много вкусен и с много точни пропорции за приготвяне в машина за хляб. Това е най-често приготвяния хляб у дома. 
Ето и рецептата:
Продукти:
300мл прясно мляко
3с.л. масло
2ч.л. сол
500г пресято брашно
1с.л. захар
2ч.л. суха мая

Всички продукти се слагат в машината за хляб точно в този ред, в който съм ги написала. Настройва се на програма за бял хляб, като продължителността е около 3 часа и 7 до 15 мин. /в зависимост от машината, която имате/, за грамаж - 750г и средно ниво на препечена копричка. Получава се наистина чудесен бял хляб. 
Хляба може да разнообразите с различни добавки - семена, сирена, маслини, сушени домати, шарена сол, самардала и т.н., които се добавят след звуковия сигнал на машината. Брашното може да е бяло брашно или микс от различни типове брашна, но количеството нека е 500г.
Да ви е сладко!

Коментари

  1. Диана, да ти е честита придобивката! Полезен подарък, да си го ползваш с удоволствие!
    Приготвила си чудесен хляб!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотен хляб си изпекла, Дианка - изглежда неустоим,
    честита придобивка и още много чудесни печива с нея...
    Сърдечни поздрави, успешна и усмихната нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Честита Нова Машина !!! хахахахааа страхотен подарък за идващия Великден , някой иска да му направиш козунак ;) хахаххааа . Като за първи път , хлябът се е получил страхотно . Прегръдки Иви !!!

    ОтговорИзтриване
  4. Ихаааа какъв хляб! Страхотен пухкав топъл и вкусен. Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. Честита и много послушна да е новата ти придобивка, Дианче! Хлябът е станал разкошен! Аз умишлено не се заглеждам по тези уреди, но може да се промени погледът ми, знае ли човек :) Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Поздравления, Дианка! Нека подаръкът ти служи дълго и вярно и все вкусни неща да приготвяш с него! Хлябът ти е станал чудесен, плътен и пухкав едновременно - гаранция за вкус и качество!
    Слънчев и усмихнат уикенд!

    ОтговорИзтриване
  7. Здравейте,да попитам каква марка ви е хлебопекарната,защото моята я имам от скоро и мее страх да пробвам рецепти в който не е посочено марката или времето(което при вас е уточнено)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар