неделя, 16 февруари 2014 г.

И да похапнем ... Соленки с кашкавал и пармезан

Това са онези много вкусни бисквити на Ирина Купенска, които са любими у дома, но все не остава ред да покажа. Благодаря на Ирина за вкусната рецепта. Ето ги и в мое изпълнение:
Продукти:
200г брашно
100г настърган кашкавал
30г настъргано бяло сирене
20г настърган пармезан
115г студено масло
2 жълтъка
1-2с.л. студена вода
1/2ч.л. черен пипер

за поръсване:
морска сол
5с.л. сусам
5с.л. мак
2 белтъка

Брашното, кашкавала и черния пипер се смесват. Прибавя се студеното масло нарязанао на малки парченца и се втрива с ръце до получаването на маслени трохи. Прибавят се двата жълтъка и се събира тестото. Ако е нужно добавете водата. От тестото се оформят два фитила с дебелина около 3 - 4см в диаметър, намазват се обилно с разбит белтък и се овалват в сусам и мак. Овиват се в найлоново фолио и се оставят в хладилника за 1-2 часа. Охладените фитили се нарязват на шайби с дебелина около 1см. Подреждат се в тавичка, заслана с хартия за печене и се пекат във фурна предварително загряла на 180 градуса около 10-12 минути или докато добият златист цвят.
Да ви е сладко!


4 коментара:

  1. Диди, често се случва така с вкусните неща... Ама понякога просто не бива да разваляме момента и да снимаме. ;)
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Вкусни и хрупкави, пък щом са и соленки, напълно ми допадат!
    Диана, слънчева и успешна седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Много ми харесват и на вид и като чета продуктите и на вкус. Страхотни са! Прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Пре-въз-ход-ни !Със сигурност ще са безкрайно вкусни за похапване тези твои соленки,Диди!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...