вторник, 28 януари 2014 г.

И да похапнем ... Кокосови кремки

Днешната рецепта е още едно допълнение към моя списък с кокосови вкусотии. Ама защо толкова го обичам blush2. Рецептата е от тук и още щом видях тези кифлички ме грабнаха :)). Благодаря на Вики за чудесната идея. Аз разбира се леко преобразих нейната рецепта и ви я предлагам във варианта, в който си я похапнахме ние. Чудесни, ароматни, мекички и вкусни кремки. Опитайте!
Продукти:
200мл кокосово мляко
50мл прясно мляко
50г течно масло
3с.л. захар
1/2ч.л. сол
2 яйца
20г прясна мая
около 400г брашно /не съм го мерила точно, добавях до образуване на меко тесто/

за крема:
200мл. кокосово мляко
100мл. прясно мляко
4с.л. захар
1 пудинг ванилия на д-р Йоткер
4-5с.л. пълномаслени кокосови стърготини
 Кокосовото мляко смесете с прясното и захарта. Затоплете леко и в него се разтворете маята. Отделно разбийте яйцата и смесете с разстопеното масло. В подходяща тава пресейте брашното и солта и направете кладенче в средата. Излейте млякото с маята и маслото с яйцата. С лъжица придърпвайте по малко брашно към сместа и бъркайте докато се сгъсти. омесете меко тесто. оставете да втаса покрито с найлоново фолио и домакинска кърпа на топло място за около час или докато удвои обема си.
Смесете кокосовото мляко с 50мл прясно. Прибавете захарта и загрейте на котлона. Когато млякото започне да ври прибавете пудинга, предварително разтворен в другите 50мл прясно мляко. Бъркайте непрекъснато, за да не се образуват бучки. Малко преди края на варенете добавете кокосовите стърготини. Пудинга трябва да се получи по-гъстичък.
Втасалото тесто премесете отново и разделете на две топки. Отвсяка разточете правоъгълна кора. Нарежете на квадрати, като големината им ще е толкова колкото на вас ви харесва. Направете малки прорези в двата края на всеки квадрат. 
Сложете щедро количество от крема 
и загърнете двата края, така че двата прореза да съвпаднат и да отворят прозорче върху крема.
Подредете кифличките в тава предварително застлана с хартия за печене на разстояние една от друга. Покрийте ги с кухненска кърпа и оставете на топло място за около 30 мин. да втасат втори път. Печете в предварително загряла на 180 градуса фурна до готовност.
Още топли поръсете с пудра захар. Чудесни са!
Да ви е сладко!

10 коментара:

  1. Чудесни кифлички отново, Дианка!
    този кокос наистина е сред фаворитите напоследък :) но много добре пасва н а кремчето.
    Поздрави и хубав снежен вторник!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Доста рецепти с кокос напоследък, наистина. Даже още една чака за публикуване :))). Но кифличките наистина надминаха очакванията ми :).
      Поздрави Пепи и усмихнат ден!

      Изтриване
  2. Диди, да ви е сладко! А щом ви харесва, какво повече? Че и на мен ми харесва, даже много. :)
    Усмихната вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Гери! Наистина ни харесва, а се радвам че и на теб допада :).
      Поздрави, мила и усмихнат ден!

      Изтриване
  3. Отдавна не съм яла кремки. Браво за идеята! Изглеждат чудесно!
    Спокойна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ина, радвам се че идеята ти допада :)
      Поздрави и усмихнат ден!

      Изтриване
  4. Леле, колко обичам кремки, а не съм правила от сто години! Това с кокосовият крем е идея, моите са били все с варен домашен. Благодаря, че ме подсещаш, Дианка! Твоите наистина изглеждат пухкави, ароматни и много съблазнителни!
    Поздрави и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ирма и аз не бях правила от доста време, а тези стават много богати на крем, направо бижу :))). Благодаря ти и усмихнат ден!

      Изтриване
  5. Много са вкусни, със сигурност, обаче и начинът на оформяне ме впечатли! Страхотни са, Дианка! Прекрасна сряда!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Кате, радвам се, че ти харесват :)
      Поздрави и хубав ден!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...