вторник, 10 декември 2013 г.

И да похапнем ... Медено - джинджифилов кейк със сушени ябълки и стафиди

Продукти:
100г меко масло
1/3ч.ч. захар
2 с.л. мед /препълнени/
1 яйце
8 с.л. прясно мляко
2ч.ч. брашно
1 бакпулвер
щипка сол
1ч.л. прясно настърган джинджифил
100г сушени ябълки
50г стафиди
Разбийте маслото, захарта и меда на пухкав крем. Прибавете яйцето и прясното мляко. Разбивайте докато се хомогенизира сместа. Пресейте брашното с бакпулвера и прибавете към маслената смес. Поръсете със сол и добавете сушените ябълки, стафидите и джинджифила. Разбъркайте. Разпределете сместа в предварително застлана с хартия за печене правоъгална форма за кекс. Печете в загряла на 180 градуса фурна до готовност.

Да ви е сладко!

6 коментара:

  1. Много вкуснооо!
    Започвам да се чудя може ли да се преформи в постен вариант...
    Поздрави,
    Илиана

    ОтговорИзтриване
  2. Как ухае само при теб, Диди... Голямо пиршество е този сладкиш, чуден!
    Поздрави. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много приятен аромат се носи от кухнята ти, Дианче! Омагьосващ направо :)
    Поздрави, с пожелание за хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Няма твой кейк,който да не искам да опитам,Диди!Поредно много ароматно предложение,много е пухкав!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  5. Илианка, Гери, Траянка, Снежи, Роси благодаря ви! Кекса е наистина доста ароматен и вкусен. Обожавам комбинацията ябълки и джжинджифил :).
    Илианка вероятно би могло да се преобрази и в постен вариант. Маслото може да се замени с олио, а прясното мляко с прясно изцеден сок от ябълка, но виж яйцето незная с какво може да се замени. Ако го приготвиш, моля сподели, любопитна съм как се е получило :).
    На всички пожелавам хубав четвъртък!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...