Днес съм на гости на едно вкусно местенце, в блога на Роси, където винаги се чувствам уютно и приятно . Мога с удоволствие да изпия кафето си с подходящия десерт, да похапна вкусен хляб или просто да се насладя на разнообразни рецепти. Нейната покана дойде преди повече от две седмици и аз дълго се чудих какво да приготвя, за да я изненадам. Както вече казах "Кулинарен елексир" изобилства от вкусни и разнообразни рецепти и тази задача се оказа трудна . В крайна сметка се спрях на нетрадиционно и много вкусно руло, което мисля и на двете би допаднало, а и подходящо за наближаващите празници.
Роси благодаря за милата покана и приятните емоции!
Тиквено руло с таханов крем
Продукти:
3 яйца
1ч.ч. захар
2/3 ч.ч. пюре от тиква
3/4 ч.ч. брашно
1ч.л. бакпулвер
1ч.л. подправка за меденки
1/2 ч.ч. ситно смлени орехи
за крема:
250г маскарпоне
100г меко масло
120г тахан халва
Разбийте яйцата и захарта на крем. Прибавете сварената и пюрирана тиква. Пресейте брашното с бакпулвера и го добавете при яйчната смес. Бъркайте с помощта на силиконова или дървена бъркалка до хомогенизирането на сместа. Накрая прибавете подправката и орехите и разбъркайте. Разпределете сместа в правоъгълна тава, предварително застлана с хартия за печене. Печете в загряла на 180 градуса фурна до готовност. Готовия блат оставете да се охлади.
Пригответе крема като натрошите халвата и смесете добре с мекото масло. Разбийте маскарпонето с 1-2 с.л. пудра захар и прибавете към халвата.
Разпределете крема върху охладения блат и завийте на стегнато руло. Стегнете рулото с хартията за печене и оставете на хладно място за поне 2 часа.
Да ви е сладко!
Роси благодаря за милата покана и приятните емоции!
Тиквено руло с таханов крем
Продукти:
3 яйца
1ч.ч. захар
2/3 ч.ч. пюре от тиква
3/4 ч.ч. брашно
1ч.л. бакпулвер
1ч.л. подправка за меденки
1/2 ч.ч. ситно смлени орехи
за крема:
250г маскарпоне
100г меко масло
120г тахан халва
Разбийте яйцата и захарта на крем. Прибавете сварената и пюрирана тиква. Пресейте брашното с бакпулвера и го добавете при яйчната смес. Бъркайте с помощта на силиконова или дървена бъркалка до хомогенизирането на сместа. Накрая прибавете подправката и орехите и разбъркайте. Разпределете сместа в правоъгълна тава, предварително застлана с хартия за печене. Печете в загряла на 180 градуса фурна до готовност. Готовия блат оставете да се охлади.
Пригответе крема като натрошите халвата и смесете добре с мекото масло. Разбийте маскарпонето с 1-2 с.л. пудра захар и прибавете към халвата.
Разпределете крема върху охладения блат и завийте на стегнато руло. Стегнете рулото с хартията за печене и оставете на хладно място за поне 2 часа.
Да ви е сладко!
Ох,че вкусноооо-с удоволствие ще си го направя.
ОтговорИзтриванеХубав ден,Диди!
Дианка и тук да кажа-рулото ти е страхотно! Чудесно, ароматно, с оригинален крем! И разбира се красиво поднесено!
ОтговорИзтриванеЖелая ти чудесен и усмихнат декември!
И при Роси казах- де да можех да грабно едно парченце от монитора :(
ОтговорИзтриванеМного подходящо за празници ми се струва и ще се опитам да го направя :)
Благодаря за рецептата, Дианка!
И на мен ми е уютно във вашата компания Дианка!
ОтговорИзтриванеРулото ти изглежда великолепно*) ароматно и с много крем ... последната снимка ме предизвиква :)
Хубав ден и за теб и за Роси!
Диди, това руло ми влиза веднага в челните позиции! Прекрасна домакиня си имаш! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеДидка, чудесно гостуване и прекрасна рецепта!
ОтговорИзтриванеВпечатляваща е идеята за крема!
Прегръдка и за двете !
Ау, че е колоритно това руло... Страхотно предложение, а какъв вкус само... Прекрасно е, Диди! Изпращам ви мноого усмивки и на двете с Роси! :)
ОтговорИзтриванеДианче, интересна комбинация! Снимките са чудни и изглежда неустоимо вкусно! Поздрави и прегръдки!
ОтговорИзтриванеСтрахотно руло! Комбинацията от вкусове звучи многообещаващо и задължително ще го пробвам!
ОтговорИзтриванеПоздравления, Дианка! Отлично представяне! Тиквеното ти руло е фантастично, много го обичам и ще опитам следващият път с твоята плънка!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав празник!
Диди,благодаря за този уханна рецепта и за приетата покана!Като един голям любител на десертите с тиква веднага ми грабна и окото(прекрасен цвят има),и обещава да е много сочно и блаженно вкусно!
ОтговорИзтриванеНадявам се да имаме възможност да се видим на някоя от следващите срещи!
Поздрави на теб и всички приятели,които споделиха емоцията от гостуването с нас!
Днес се събудих и мразовитото време навън ме натъжи. Направих си кафе и отворих лаптопа, исках да го изпия в приятна компания. Първо реших да надникна в моето любимо кътче, за да видя кой какво е сготвил и как се приготвя за наближаващите празници и когато изчетах коментарите под тази статия ми стана толкова топло и уютно. БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ, които намина и харесаха нашата компания и рецепта, направихте деня ми прекрасен. Ще се радвам да пробвате рулото и да споделите преки впечатления :).
ОтговорИзтриванеРоси за теб голяма сърдечна прегръдка и благодарности за приятните емоции, които ми създаде с твоята мила покана.
Хубав уикенд на всички!
Дианче, рулото още чака, но крема опитах и много ни хареса! Благодаря за рецептата, мила!
ОтговорИзтриванеа какво означава подправка за меденки
ОтговорИзтриване