Продукти:
500г пилешки бон филента
около 20 слайса прошуто крудо /може повече или по-малко, парчетата прошуто трябва да са толкова, колкото са бон филетата/
1ч.ч кашкавал
около 7-8 листа салвия
за маринатата:
2с.л. зехтин
3с.л. соев сос
3с.л бяло вино
2 скилидки чесън
сока и настърганата кора на 1/2 лимон
1-2с.л. настърган пресен джинджифил /ако не ви харесва може и без него/
щипка бял пипер
Измийте и подсушете филетата. Овийте ги със слайсовете прошуто. Подредете ги в подходяща тавичка едно до друго. Отгоре подредете листата салвия.
В купа смесете всички съставки за маринатата и разбъркайте. Полейте филетата с маринатата и оставете да се маринова месото за около час.
Печете филетата на 220 градуса до готовност. Малко преди края на печенето поръсете с кашкавал и оставете във фурната да се разтопи. /Аз го оставих да се запече, така повече ни харесва/.
Сервирах филетата със сос, който бях приготвила предната вечер за една риба. Чудесно се комбинира и с тези филета.
Сос с каперси:
1-2 с.л. масло
1 скилидка чесън
1с.л. нишесте
1ч.ч. зеленчуков бульон
копър
каперси
сол
черен пипер
Задушете чесъна в маслото. Прибавете нишестето и разбъркайте. Налейте бульона, овкусете със сол и черен пипер и оставете да се сгъсти. Малко преди края на готвенето добавете копъра и каперсите.
Да ви е сладко!
500г пилешки бон филента
около 20 слайса прошуто крудо /може повече или по-малко, парчетата прошуто трябва да са толкова, колкото са бон филетата/
1ч.ч кашкавал
около 7-8 листа салвия
за маринатата:
2с.л. зехтин
3с.л. соев сос
3с.л бяло вино
2 скилидки чесън
сока и настърганата кора на 1/2 лимон
1-2с.л. настърган пресен джинджифил /ако не ви харесва може и без него/
щипка бял пипер
Измийте и подсушете филетата. Овийте ги със слайсовете прошуто. Подредете ги в подходяща тавичка едно до друго. Отгоре подредете листата салвия.
В купа смесете всички съставки за маринатата и разбъркайте. Полейте филетата с маринатата и оставете да се маринова месото за около час.
Печете филетата на 220 градуса до готовност. Малко преди края на печенето поръсете с кашкавал и оставете във фурната да се разтопи. /Аз го оставих да се запече, така повече ни харесва/.
Сервирах филетата със сос, който бях приготвила предната вечер за една риба. Чудесно се комбинира и с тези филета.
Сос с каперси:
1-2 с.л. масло
1 скилидка чесън
1с.л. нишесте
1ч.ч. зеленчуков бульон
копър
каперси
сол
черен пипер
Задушете чесъна в маслото. Прибавете нишестето и разбъркайте. Налейте бульона, овкусете със сол и черен пипер и оставете да се сгъсти. Малко преди края на готвенето добавете копъра и каперсите.
Да ви е сладко!
На практика това нали е салтимбока, която умело си съчетала със соса за риба! Звучи като много добро съчетание! Поздрави!
ОтговорИзтриванеДа Вили, започнах това ястия с идея да готвя Пиле Салтимбока, но домочадието отказва да яде пържено напоследък и така се получиха тези печени филенца.
ИзтриванеБлагодаря ти, че намина и коментира :).
Сърдечни поздрави и усмихната неделя!
Страхотни филенца,Диди!Със сосчето - още повече!
ОтговорИзтриванеСърдечен поздрав и хубави почивни дни!
Благодаря Роси!
ИзтриванеПоздрави!