вторник, 6 август 2013 г.

И да похапнем ... Пилешки крилца с фъстъчено масло

Продукти:
500г бутчета от крилца

за маринатата:
2 скилидки чесън
1-2 стръка пресен лук /според вкуса ви/
1с.л. зехтин
1с.л. соев сос
2с.л. бяло вино
3с.л. фъстъчено масло
сока и кората на половин лимон
черен пипер
сол

Започваме с приготвянето на маринатата, като накълцваме лука на ситно, а чесъна пресоваме. Смесваме добре всички продукти и овалваме в тях крилцата. Завиваме с найлоново фолио и оставяме в хладилника да се мариноват за 2 часа. 
Подреждаме крилцата в намаслена тавичка и печем в предварително загряла на 200 градуса фурна до готовност.
Да ви е сладко!


8 коментара:

  1. Много апетитни изглеждат, Дианче! До сега не съм използвала фъстъчено масло за марината и си записвам рецептата. Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Снежи! У дома много се харесаха, надявам се да допаднат и на теб.
      Поздрави и спокоен ден!

      Изтриване
  2. Изглеждат страхотно, Диди!
    А виното червено ли е?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Анастасия! Използвах бяло вино сега ще го допълня в рецептата. Мисля обаче, че и с червено няма да се получи зле, хм ... трябва да се пробва :)
      Поздрави и усмихнат ден!

      Изтриване
  3. Това е греховно вкусно.......Поздравления,Дианче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е Миленка, много вкусни са :).
      Поздрави!

      Изтриване
  4. Дианче, много вкусно и апетитно предложение!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ина! Много бързо, а толкова вкусно :).
      Поздрави и хубав ден!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...