неделя, 4 август 2013 г.

И да похапнем ... Кейк с бял шоколад и вкусен кокосов крем с праскови

Днешната рецепта е изцяло вдъхновена от идеята на Снежи да преобрази онзи вкусен десерт на Дианка с череши. Снежи много ми допадна рецептата ти, а кекса изглежда тоооолкова красив и примамващ, та реших да запретна ръкави ;). Промених някой неща, но резултата е също толкова вълнуващ и вкусен десерт. Благодаря ти мила!
Ето и моя вариант:
Продукти:
за кексовата смес:
2 яйца
40г захар
100г бял шоколад
80г мазнина - при мен беше 50г масло + 30г олио
120г брашно
1ч.л. бакпулвер
ванилия
щипка сол

за крема:
120г рикота
100г заквасена сметана
200мл кокосово мляко
140г захар
2 яйца
20г нишесте
2с.л. кокосови стърготини

2 средно големи праскови
Започнете с приготвянето на кексовата смес, като разтопите шоколада и маслото на водна баня или в микровълнова фурна. Разбъркайте да се смесят добре и оставете да се охладят. Разбийте яйцата със захарта, прибавете шоколадовата смес и олиото. Накрая пресейте брашното с бакпулвера и добавете заедно със солта и ванилията. Полученото кексово тесто разделете на две части.
За крема смесете всички продукти. Получава се смес малко по-рядка от кексовата.
В правоъгълна тава за кекс, предварително покрита с хартия за печене излейте половината кексово тесто. Върху него разпределете крема. Поръсваме с нарязани на ситно праскови. Отгоре разпределете и останалото кексово тесто. Поръсете с кокосови стърготини.
Печете в предварително загряла на 180 градуса фурна около 50 минути.
Оставете да се оглади напълно и извадете в подходяща чиния.
Чудесен, ароматен десерт, опитайте!
Да ви е сладко!

  

14 коментара:

  1. Превъзходен е този твой вариан:)))!!!Вземай десерта и те чакам на кафенце,Дианче........

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Миленка! Тръгвам.....вече съм опаковала чантата :)).....
      Прегръдки и спокоен ден!

      Изтриване
  2. Поредната чудесна импровизация с този сладкиш! Прекрасен се е получил, Диди, поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Дианче, чудесно изпълнение, мила! Изглежда безумно вкусно и ти благодаря за доверието и тези съблазнителни нововъведения. Ще дам линк към твоя вариант и бих желала да сложа снимка на страничката ми във фейсбук, но само, ако нямаш нищо против. Поздрави и прегръдки от мен! Успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Снежи! И тук само да кажа, че нямам нищо против и за мен ще е чест да гостувам на твоята страничка във фейса. Прегръдки и от мен и усмихната седмица!

      Изтриване
  4. Още един интересен и вкусен вариант!
    Диана, вкусно разнообразяване!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ина! Наистина бе вкусно :)
      Поздрави и хубава нова седмица!

      Изтриване
  5. Супер, като обичам такива кремести и плодови неща.. Ммм! Поздрави, Диана!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сонче и аз много си падам по кремести и плодови и винаги си ги хапвам с кеф :)
      Сърдечни поздрави и усмихната седмица!

      Изтриване
  6. Чуден е, Дианка, прелестен! Вкусен със сигурност и много красив! Прекрасна вечер от мен!

    ОтговорИзтриване
  7. Страхотен сладкиш,Диди,очите ми останаха в него,поздравления!Хубав август пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  8. Кате, Роси благодаря! Сладкишчета наистина стана превъзходно. Мисля си дали да не пробвам и със смокини?! Прегръдки с пожелания за усмихнат и прохладен ден!

    ОтговорИзтриване
  9. И аз съм очарована, Дианка, прекрасно изглежда -
    още една чудесна идея за страхотен плодов сладкиш!
    Вкус и аромат, красив разрез и снимки...
    Поздравления и двете ви,
    с пожелания за хубави и усмихнати летни дни, Диана


    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...