И да похапнем ... Обърнат черешов/вишнев пай

Продукти:
за плодовата част:
300г череши/вишни без костилки
1/2 ч.ч. захар
20г масло

за блата:
100г масло на стайна температура
2/3 ч.ч. захар
2 яйца
1 ванилия
1ч.л. настъргана портокалова кора или
портокалова прах
1 ч.ч. кисело мляко
1 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер

1/4 ч.л. сол
Започнете с приготвянето на плодовата част като намажете с масло дъното и стените на тавата, в която ще печем кейка. Вишните смесете със захарта и разпределете по дъното.
Пригответе блата, като разбийте маслото и захарта на бял крем. Прибавете едно по едно яйцата като след всяко се разбива по минута две. Ароматизирайте с ванилията и настърганата портокалова кора.

В друга купа пресейте брашното, бакпулвера и солта. Прибавяйте към яйчната смес на три пъти, като се редуват с киселото мляко. Готовата кексова смес, разпределете върни плодовата. Печете в предварително загряла на 180 градуса фурна за около 45 мин.
Охладете леко и обърнете върху подходяща чиния.
Да ви е сладко!

Рецептата е адаптирана от тук.

Коментари

  1. Повече от съблазан........Прекрасен...,пухкав,....и толкова карамелен...Прегръдки,Дианче:)!

    ОтговорИзтриване
  2. Много обичам тези обърнати сладкиши - пробвала съм с какви ли не плодове, понякога и в комбинация. Винаги са страшно вкусни и уханни. И твоят е такъв, Диди, и колко равен само ти се е получил!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Диана, чудно предложение. Изглежда толкова сочен и вкусен.
    Обожавам сладкиши с плодове!
    Поздрави и успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Ох тези обърнати сладкиши много ги обичам! А този твой черешов пай е просто неустоим, истинско изкушение! Поздрави, Дианка и прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Ах,Диди,от всички любими това ми е най-най-любимият десерт!Направила си го умопомрачителен!Успешна нова седмица с повече усмивки!

    ОтговорИзтриване
  6. Прекрасни снимки, Дианче! Супер вкусно ми звучи. Миналата година правех такива сладкиши до втръсване, но със сини сливи. За череши хич не ми е минало през ума :)Благодаря за подсказката. Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  7. Миленка, Гери, Ина, Траянка, Кате, Роси, Снежи много се радвам, че ви допадна този десерт. Благодаря за милите думи, стана ми толкова приятно като ги прочетох. Съжалявам, че не успявам да коментирам навреме, все по-рядко намирам време за блога, но се надявам това да е временно :)))).
    Прегръщам ви и ви пожелавам усмихнато и слънчево лято!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар