И да похапнем ... Руло с ябълки и лек канелен крем

Днешната рецепта е на едно много лесно за приготвяне руло, което отдавна отлежава в тефтерите за проба. Когато прочетеш рецептата ти изглежда точно както Веси е казала "Руло в една стъпка", бързо, лесно и вкусно. Коригирах количеството ябълки и добавих ароматен канелен крем и се получи перфектно за моя вкус, невероятно блаженство за небцето. Опитайте!
Ето и рецептата:
Продукти:
за пандишпановата платка:
3 яйца
1 белтък
1ч.ч. /непълна/ захар
2с.л. олио или стопено масло
1ч.ч. брашно
1ч.л. бакпулвер
1 прахче ванилия

за пълнежа:
2 големи ябълки
3с.л. захар /ако обичате по-сладко може и повече/
канела

за крема:
200мл прясно мляко
2 равни с.л. брашно
40г захар
1 жълтък
30г масло
1ч.л. канела
Разделяме яйцата на белтъци и жълтъци. Белтъците разбиваме на пяна. Отделно разбиваме жълтъците със захарта до получаване на бял крем. Добавяме мазнината и пресятото с бакпулвера брашно. Ароматизираме с прахчето ванилия. Прибавяме белтъците и внимателно разбъркваме със силиконова или дървена шпатула.
Приготвяме пълнежа, като настъргваме ябълките на едро ренде. Тавата в която ще печем платката покриваме с хартия за печене и разпределяме равномерно настърганите ябълки. Поръсваме ги със захарта и канелата. разпределяме отгоре пандишпановата смес и печем в предварително загряла на 180 градуса фурна до готовност. Оставете леко да се охлади, не повече от 5-6 мин.
Пригответе крема като разделите прясното мляко на две. Едната половина загрейте заедно със захарта, а в другата разтворете брашното и разбийте заедно с жълтъка. При непрекъснато бъркане излейте на тънка струя при заврялото мляко сместа с жълтъка. Бъркайте енергично докато се сгъсти. Дръпнете от котлона и добавете маслото. Продължавайте да бъркате докато маслото се стопи и се усвои напълно от крема. Ароматизирайте с канелата и оставете да се охлади напълно.
Върху лист хартия за печене обърнете готовата пандишпанова платка. Отделете другата хартия и разпределете крема. Навийте на стегнато руло. Оставете за около половин час да се охлади напълно и си хапнете с кеф :)
Да ви е сладко!


Коментари

  1. Много ароматно предложение, Дани, много обичам комбинацията от канела с ябълки, изобщо с всякакви плодове.
    Слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Много е красиво и оригинално, Дианка,
    бях срещала подобна идея, но в твое изпълнение е страхотно.
    Благодаря,че сподели чудесната рецепта и снимки!
    Сърдечни поздрави,
    хубаво и усмихнато лято, Диана

    ОтговорИзтриване
  3. Гери, Дианка благодаря! Сърдечни поздрави и слънчево лято!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар