В днешната слънчева събота цялото семейство си е у дома, отдавна не се е случвало, спахме до късно, мързелувахме в леглата и когато решихме, че все пак трябва да се надигнем и да пием по кафе ми се прииска бързичко от някъде да се появят няколко вкусни кексчета, които да направят деня ни още по-усмихнат. Рецептата за днешните кексчета съм преписала отдавна от блога на Лети и чакаше своя момент :). Приготвянето им не отнема време /обичам такива рецепти :))))/, а резултата е меки, вкусни и ароматни мъфини. Пропорциите на Лети са много точни, затова просто преписвам продуктите. Лети благодаря за вкусната рецепта!
Продукти:
1ч.ч. бяло брашно
1ч.ч. царевично брашно
2/3ч.ч. захар
1 бакпулвер
1/2ч.л. сол
ванилия
1 яйце
1/4ч.ч. олио
1ч.ч. прясно мляко
1ч.ч. ягоди
захар за овалване
Смесете бялото и царевичното брашно, захарта, бакпулвера, солта и ванилията.
В друг съд разбийте яйцето с вилица или телена бъркалка. Добавете олиото и прясното мляко.
Към течните съставки прибавяйте на порции сухите, като разбърквате с дървена или силиконова шпатула.
Ягодите измийте и нарежете на четвъртинки. Оваляйте ги обилно в захар.
Във форма за мъфини подредете хартиени капсули. Сложете във всяко гнездо по 1с.л. от кексовата смес. Подредете 2-3 парченца оваляни в захар ягоди, после още 1/2с.л. кексова смес и пак парченца ягоди. накрая завършете с още 1/2с.л. кексова смес, като внимавате формичките да са запълнили 2/3 от обема си.
Печете мъфините в загряла на 190 градуса фурна 25 минути.
Оставете да се охладят.
Да ви е сладко!
*от това количество излизат точно 14 бр. мъфини
*поставянето на хартиени капсули е желателно, защото мъфините са много нежни и крехки и се вадят трудно дори от силиконова форма.
Продукти:
1ч.ч. бяло брашно
1ч.ч. царевично брашно
2/3ч.ч. захар
1 бакпулвер
1/2ч.л. сол
ванилия
1 яйце
1/4ч.ч. олио
1ч.ч. прясно мляко
1ч.ч. ягоди
захар за овалване
Смесете бялото и царевичното брашно, захарта, бакпулвера, солта и ванилията.
В друг съд разбийте яйцето с вилица или телена бъркалка. Добавете олиото и прясното мляко.
Към течните съставки прибавяйте на порции сухите, като разбърквате с дървена или силиконова шпатула.
Ягодите измийте и нарежете на четвъртинки. Оваляйте ги обилно в захар.
Във форма за мъфини подредете хартиени капсули. Сложете във всяко гнездо по 1с.л. от кексовата смес. Подредете 2-3 парченца оваляни в захар ягоди, после още 1/2с.л. кексова смес и пак парченца ягоди. накрая завършете с още 1/2с.л. кексова смес, като внимавате формичките да са запълнили 2/3 от обема си.
Печете мъфините в загряла на 190 градуса фурна 25 минути.
Оставете да се охладят.
Да ви е сладко!
*от това количество излизат точно 14 бр. мъфини
*поставянето на хартиени капсули е желателно, защото мъфините са много нежни и крехки и се вадят трудно дори от силиконова форма.
Изглеждат страхотно и със сигурност са много вкусно допълнение на кафето/чайчето. Добър избор, Диди. =)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Se ve absolutamente delicioso me llevo uno para mi café,abrazos y abrazos.
ОтговорИзтриванеДианче, чудесни са наистина и с тези ягодки... просто перфектни за съботна (и не само) закуска! Хубава неделя у вас!
ОтговорИзтриванеС тези ягоди си представям аромата им! Чудни са!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Гери, Снежи, Ина благодаря момичета. Тези малки кесчета са истинско бижу, радвам се че и на вас ви допадат.
ОтговорИзтриванеRosita gracias!
Хубав и усмихнат ден!
Диди, станали са страхотни!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти за доверието, мила! Извинявай, че реагирам с огромно закъснение на чудесната ти публикация, но липсвах известно време от кулинарното блог-пространство.
Прегръдка и пожелание за чудесни летни дни!
О Лети благодаря, радвам се че се намина! Наистина липсваш от блог-пространството и очаквам с нетърпение завръщането ти :).
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави и хубаво лято!