понеделник, 20 май 2013 г.

И да похапнем ... Банички с пълнеж от сирене и лапад

Тези вкусни банички са по рецепта на Пепи и много се харесаха у дома. Не съм променяла почти нищо в рецептата, само тестото разточвам на по-тънка кора да заприличат на банички. Много вкусна закуска. Пепи благодаря!
Ето я и в мое изпълнение:
Продукти:
100мл. прясно мляко
100мл. вода
20г мая
1с.л. захар
1ч.л. самардала
30мл олио
около 400г брашно

за плънката:
2 стръка пресен лук
200г лапад
125г крема сирене
150г краве сирене
100г майонеза

1 яйце за намазване
сусам за поръсване

Затопляме леко млякото и водата и разтваряме в тях маята и захарта. В подходяща тава пресяваме брашното и го смесваме със самардалата. Правим кладенче в средата и изливаме сместта с маята, добавяме олиото и омесваме меко тесто. Оставяме на топло да удвои обема си,  около час.
Плънката приготвяме като настъргваме на ситно кравето сирене, смесваме с майонезата и крем сиренето. Лапада бланшираме за кратко в гореща вода, после в студена, за да запази цвета си и нарязваме на ситно. Лука също нарязваме на ситно.
Втасалото тесто премесваме отново. Разделяме на две равни части, които разточваме на два правоъгълника. Разпределяме върху тях сместа със сирената, лапада и поръсваме с нарязания лук. Навиваме на стегнато руло и нарязваме на триъгълници. Подреждаме в тава застлана с хартия за печене, намазваме с разбито яйце и поръсваме със сусам. Печем в загряла на 180 градуса фурна до готовност.
Да ви е сладко!

18 коментара:

  1. Complimenti per la ricetta e per il blog molto bello.
    Buona settimana

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Grazie per i complimenti.Sono contento che hai visitato il mio blog.
      Saluti!

      Изтриване
  2. Харесва ми как изглеждат и в двата варианта. Със сигурност са страшно вкусни.
    Поздрави, Диди!

    ОтговорИзтриване
  3. Лелеее,изглеждат страхотно тези банички...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мда такива са :))). Благодаря Живе! Поздрави!

      Изтриване
  4. Дидка, много са апетитни!
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотни банички! Щом има зеленичко - ще се пробват!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ина непремено да се похвалиш :)). У дома зеленичко се яде рядко, мръщят му се :(, но в този вариант им хареса.
      Поздрави!

      Изтриване
  6. Диана, страхотни са тези банички! Много изкушаващи, а може и да се импровизира с плънката, благодаря! Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мари благодаря ти, че намина и хареса моята публикация. С плънката наистина може да се импровизира. Аз за сега само със зеленичко съм пробвала, но мисля че домочадието би се зарадвало и на малко колбас вътре ;)
      Поздрави и хубава събота!

      Изтриване
  7. Страхотни, неустоими са, Дианка! Дръпвам една!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Кате! Вземай, че бързо свършват ;))
      поздрави!

      Изтриване
  8. много апетитни ,страхотна закуска!поздрави и хубава седмица

    ОтговорИзтриване
  9. Мммм, това предложение много ми хареса :)
    Чудесни снимки :)

    ОтговорИзтриване
  10. О благодаря Даре, радвам се че ти харесват :).
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...