И да похапнем ... Млечно реване

Продукти:
4 яйца
200г захар
250г брашно
1 бакпулвер

за сиропа:
1л. прясно мляко
180г захар
1 ванилия или 1ч.л. подправка "Ала Ирма" :)


Яйцата и захарта се разбиват добре на пухкав крем. На порции и с помоща на силиконова или дървена шпатула се прибавя пресятото с бакпулвера брашно. Получената смес се разпределя в правоъгълна форма предварително застлана с хартия за печене. Пече се в загряла на 180 градуса фурна до готовност. Изважда се от фурната и се оставя напълно да се охлади.
За сиропа загряваме прясното мляко, прибавяме захарта и ароматите и бъркаме до пълното разтваряне на захарта. Оставяме настрани да се охлади леко и заливаме напълно изстиналия блат. Оставете да се охлади, нарежете на порции.
Да ви е сладко!

Адаптирано от сп. "Домашна кухня".

Коментари

  1. Честит Национален празник,Дианка!
    Много пухкаво и сочно реване си предложила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Вили! Наистина бе сочно и вкусно :)
      Хубав петък!

      Изтриване
  2. Много изкусително реване, Диди! Снимките направо приканват към това да си вземе чинийката човек и да си хапне с наслада!
    Честит празник!

    ОтговорИзтриване
  3. Коолко е сочно това реване, направо се топи. Чудесно е, Диди.
    Честит празник и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери благодаря, радвам се че ти харесва :)
      Хубав петък!

      Изтриване
  4. Честит Празник,Дидка!
    Много сочен сладкиш си приготвила!
    Да ви е сладко!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Обичам реване, това изглежда неустоимо.Поднесено е много красиво,поздравления!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мари благодаря! У дома се харесват сочните десерти, а това реване си дойде точно на място :)
      Благодаря че намина! Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  6. Честит празник!Много сочно и апетитно!

    ОтговорИзтриване
  7. Ехаа,супер сочно-само за мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами запрятай ръкави :))). Благодаря Живе!
      Поздрави и усмихнат петък!

      Изтриване
  8. Разкошно, сочно и ароматно реване!
    Толкова добре изглежда, бих хапнала с удоволствие!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ина! Щастлива съм че ти харесва:).
      Сърдечни поздрави и усмихнат петък!

      Изтриване
  9. Думата реване веднага предизвиква в мен асоциация на нещо любимо,сочно и много вкусно!А снимките го потвърждават категорично,особено с този страхотен портокалов дъх,Диди!
    Все се каня да споделя,че снимката в горния колон титул,където е заглавието на блога е страаашно провокираща,направила си абсолютно идеален избор,още докато цъкна на блога и ме стрелваш с тази филийка директно!
    Честити празници и прегръдка от мен! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси благодаря! Реването беше точно това портокалово, сочно, вкусно :).
      А за заглавната снимка да кажа, че е от хляб, който правих за гостуването ми при Пепи. Явно съм го приготвяла с голямо желание, защото бе най-вкусния хляб, който съм яла и снимките се получиха много атрактивни. А филийката е намазана с домашно масло и домашно сладко от горски ягоди. Представяш ли си вкуса ?:))))))))
      Сърдечни поздрави и усмихнат петък!

      Изтриване
  10. Не съм хапвала реване от детството си! Много добро предложение! Благодаря! Вили

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О Вили непременно опитай!Благодаря, че намина и хареса рецептата ми :). Отивам да разгледам твоята страничка :).
      Поздрави и хубав ден!

      Изтриване
  11. Честит празник,Диде и наздраве!
    Бъди обичана,успешна,удовлетворена и нека имаш повече поводи да грее лицето ти с усмивка!

    ОтговорИзтриване
  12. Честит празник ДИАНКА!
    Бъди  жена благословена,
    с любов и нежност надарена,
    с усмивка вечно озарена
    и с много радост наградена!

    http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/313377_437116969703118_313462671_n.jpg

    С МНОГО ОБИЧ!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хей много красиво :)). Безкрайно благодаря, трогна ме.
      С много обич поздрави от мен!

      Изтриване
  13. Днес направих това страхотно реване. Много благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Петя толкова ме зарадва :). Реването наистина е лесно и много вкусно. Благодаря за доверието и че намина и сподели.
      Прегръдка и усмихнат уикенд!

      Изтриване

Публикуване на коментар