сряда, 20 март 2013 г.

И да похапнем ... Пилешки дреболии в доматен сос с гъби

Продукти:
600г пилешки дреболии /сърца, воденички, дробчета/
1 голяма глава лук
400г "Лечо с гъби"
1/2 ч.ч. бяло вино
1ч.ч. вода
кората и сока на 1/2 лимон
сол
черен пипер
кимион
пресен магданоз

Нарязваме лука на ситно, задушаваме го в малко мазнина до омекване. Прибавяме измитите и почистени дреболии, похлупваме с капак и ги оставяме да се пържат около 5-6 мин. Прибавяме виното и оставяме да ври около минута, добавяме сока от лимона, настърганата кора и водата. Овкусяваме със солта, черния пипер и кимиона. Похлупваме, намаляме силата на котлона и оставяме да къкри докато се сготвят дреболиите. Когато са почти готови наливаме и лечото. Отново похлупваме и оставяме соса да се сгъсти. Готовото ястие се поръсва с магданоз.

Да ви е сладко!   

7 коментара:

  1. Само дробчетата са най-често приготвяни у дома, но като чета и гледам предложението ти, ще трябва да се коригираме !) :)
    Слънчев и успешен ден!

    ОтговорИзтриване
  2. оо много обичам такива доматени сосове. Но и у нас, като у Тилия натурални ги искат.
    Чудничко изглеждат, Диде!
    Поздрави и честита ти пролет!

    ОтговорИзтриване
  3. Дианка,прекрасно ястие.....И така върви приказката с него и чашка винце:)))Браво!

    ОтговорИзтриване
  4. Дианче ,прекрасна вкусотия си сътворила!
    Честита първа пролет и много прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  5. ММмм голяма вкусотия! Честита Първа Пролет, Дианка!

    ОтговорИзтриване
  6. Това със сигурност е прекрасно на вкус. Но... не ми дават да хапвам дреболии и не съм от година-две. Само ще си мечтая за твоето предложение, Дианка.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря момичета! Ина, Пепи у дома рядко се приготвят дреболии, защото тинейджъра им се мръщи. В повечето случаи се приготвят само сърца или само воденички, но този път импровизирах с налични продукти и определено се хареса :).
    Хубав ден ви желая момичета!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...