И да похапнем ... Кейк с тахан

Продукти:
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 п. ванилена захар
3/4 ч.ч. олио /аз използвах лешниково/
1 ч.ч. сок от ананас
150г сусамов тахан
2 ч.ч. брашно
2 ч.л. бакпулвер
сусам за поръсване
Яйцата се разбиват със захарта и ванилията на пухкав крем. Прибавяме олиото, сока от ананаса и сусамовия тахан. В отделна купа пресяваме брашното с бакпулвера и прибавяме на части към яйчната смес. Готовото кексово тесто разпределяме в правоъгълна кексова форма, предварително застлана с хартия за печене. Поръсваме със сусамовите семена. Печем в загряла на 160 градуса фурна за около час или до готовност. 

Да ви е сладко!

Адаптирано от kuking.net


Коментари

  1. Чуден кекс,Диди,дръпвам си парченце за кафенцето сега!Прегръдка и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Диди, страхотен е!
    Не съм пробвала досега сусамовия тахан в сладкиши, само в солената кухня, така че ми е много любопитно за вкуса.
    Сърдечен поздрав и слънчева седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. И на мен ми е любопитно, но съм сигурна, че ще е голяма вкусотия този кекс. Изглежда много сочен, а точно така ми харесва.
    Поздрави, Диди!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесна идея! С тахана и сусамените семена вярвам, че има невероятен вкус!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Не съм правила до сега нищо със сусамов тахан:(
    Изглежда апетитно!

    ОтговорИзтриване
  6. Много интересна рецепта и тахан имам и ще го използвам ,че не искат да го ядат така:)
    Разкошен и пухкав е станал ,хареса ми много и си представям как мирише на халва:)!
    Поздрави и прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
  7. Интересна рецепта:)
    Не съм ползвала тахан в рецепти, но май е време да опитам:)

    ОтговорИзтриване
  8. Момичета благодаря! Радвам се, че ви хареса рецептата и бих била щастлива ако пробвате и споделите впечатления. Аз за първи път слагам тахан в сладкиш и се получи много вкусен десерт, с аромат на халва и мека и сочна текстура. Определено ще се прави пак :)
    Слънчеви поздрави и усмихнат вторник!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар