И да похапнем ... Пилешки крилца със сусам

Продукти:
500г пилешки бутчета от крила
сусамови семена

за маринатата:
3 с.л. соев сос
сока и настърганата кора на половин лимон
2с.л. зехтин
1 настъргана скилидка чесън
1 ч.л. мека горчица с мед
бял пипер на вкус
1ч.л. джинджифил на прах

Всички продукти за маринатата се смесват добре. Прибавят се бутчетата и се оставят да се мариноват за поне 2 часа, а най добре за 12 часа. Подреждат се върху тава, покрита с хартия за печене и печете в предварително загряла фурна на 200 градуса. Пекат се около 15-20 мин, след което се поръсват със сусам и се връщат във фурната да се допекат.
Сервирайте с подходяща салата или с любимия сос.
Да ви е сладко!

Коментари

  1. Много апетитни с този неустоим загар!
    Чудесно овкусени,Дианка!
    Поздрави и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Мира! Това е рецепта, която правя от доста време, но този път реших да добавя джинджифила. Получи се невероятно. Мисля да пробвам и с пресен :)и се надявам да се получи още по-добре.
      Поздрави и хубав ден!

      Изтриване
  2. Чудесни са,Диди,а със сусам много ми допадат!Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Роси! Мисля, че могат да понесат още сусамче и на мен ми допадат с него :)
      Поздрави и хубав ден!

      Изтриване
  3. Прекрасни са Дани ,какъв хубав загар имат само....
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. Отговори
    1. Миленка благодаря, наистина беше вкусно!
      Поздрави и хубав ден!

      Изтриване
  5. С тази марината не може да не са вкусни, но с добавката на сусам стават още по изкушаващи!
    Дани, чудесни снимки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ина маринатата прави с месото чудеса :). Благодаря ти!
      Поздрави и хубав ден!

      Изтриване
  6. Марината е страхотна, сусама много си отива на крилцата, с една дума - вкусотия!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар